Marius Oprea, presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania si consilier al premierului pe probleme de securitate, a trimis o scrisoare deschisa ambasadorului Federatiei Ruse in Romania, Alexander Churilin, in care isi
Marius Oprea, presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania si consilier al premierului pe probleme de securitate, a trimis o scrisoare deschisa ambasadorului Federatiei Ruse in Romania, Alexander Churilin, in care isi arata ingrijorarea in ceea ce il priveste pe Vladimir Bukovski, colaborator al IICCR. „Prin intermediul acestei scrisori deschise, doresc sa imi exprim ingrijorarea pentru situatia domnului Vladimir Bukovski, colaborator extern al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania. Conform informatiilor din presa, in ziua de 30 noiembrie, la Sankt Petersburg, fostul disident politic Vladimir Bukovski a fost retinut si arestat ulterior de catre Politia Federatiei Ruse. Nu imi este cunoscut motivul exact care a stat la baza arestarii domnului Bukovski si, din cate cunosc, nu exista informatii publice despre situatia sa actuala. Am incercat sa iau legatura cu domnul Bukovski pentru a ma informa in aceasta privinta, dar, din pacate, fara succes.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.