Nicolae Romulus Mailat, principalul suspect in cazul mortii Giovannei Reggiani, a facut declaratii care pot rasturna din temelii cursul anchetei. Mailat i-a spus avocatului sau, Piero Piccinini, ca a avut un complice in persoana lui Gheorghe Neamtu,
Nicolae Romulus Mailat, principalul suspect in cazul mortii Giovannei Reggiani, a facut declaratii care pot rasturna din temelii cursul anchetei. Mailat i-a spus avocatului sau, Piero Piccinini, ca a avut un complice in persoana lui Gheorghe Neamtu, potrivit Realitatea TV. Acesta este unul dintre cei sase fii ai Emiliei Neamtu, martorul-cheie in acest caz. Barbatul apare de altfel si in imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la gara Tor di Quinto, unde s-a petrecut incidentul.

Neamtu e in Romania
Gheorghe Neamtu se afla in Penitenciarul Aiud. Acesta fost prins la granita si a fost incarcerat initial la Penitenciarul Oradea, ca urmare a unei condamnari de trei ani pe care o avea in tara pentru un furt.“ Gheorghe Neamtu a fost adus la noi in data de 4 noiembrie (agresiunea asupra italiencei a avut loc pe 30 octombrie, n.r.), iar in data de 29 noiembrie a fost transferat la Penitenciarul Aiud“, a declarat ieri purtatorul de cuvant al Penitenciarului Oradea, subinspector Gabriel Tica, potrivit NewsI n.
Prin prisma afirmatiilor lui Mailat apare ipoteza ca denuntul facut de Emilia Neamtu a fost facut in mod intentionat pentru a-si proteja fiul. Varianta existentei unui complice a fost lansata si la numai trei zile dupa consumarea incidentului in cotidianul „Il Tempo“. In articolul respectiv nu era insa indicata identitatea acestuia. Femeia risca sa treaca in boxa acuzatilor. In fata politistilor, aceasta spunea stereotipic si obsesiv „Mailat, Mailat“, sustinand ca nu cunoaste limba italiana. Interesant este ca femeia a fost insotita la audieri de doi dintre cei sase fii ai ei, Florin si Vasile, si de o nora care au declarat: „Am venit s-o ajutam“.
Comportamentul femeii trimite la o manifestare a bolii psihice de care sufera aceasta. Totusi, in fata anchetatorilor femeia a fost lucida. „Nu mi se pare ca Emilia Neamtu demonstreaza ca ar avea probleme de natura psihologica. La audiere era senina, linistita, fara teama, ba chiar in timp ce vorbea il privea in ochi pe Mailat,“ a spus atunci avocatul Piccinini. Ea a fost internata, in 2005, la Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda“ din Sibiu si a primit medicatie specifica pentru „sindrom disociativ cu tulburari de personalitate“.
Acest sindrom implica atat crize de isterie, cat si schizofrenia, cel mai probabil pacienta fiind schizofrenica. A venit in Italia in 2006, imediat dupa ce a fost externata. De altfel, aceasta era recunoscuta in tabara pentru ciudatenia sa. „E nebuna. Intrebati-i pe ceilalti din tabara, stiu cu totii. Se invarte in cerc, cu o biblie in mana, ingenuncheaza si rupe pagini, zice ceva fara sens“, a povestit unul dintre rromii de la Tor di Quinto.

Filmul denuntului
In seara agresiunii, marti 30 octombrie, femeia a oprit un microbuz, iar soferul a chemat carabinierii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.