Ministrul Cristian David a vorbit prostii in fata Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor cand a sustinut ca procurorul "era angajat al serviciului de informatii, avand drepturi si obligatii".

Avocatul magistratului, Radu Butnaru, ne-a
Ministrul Cristian David a vorbit prostii in fata Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor cand a sustinut ca procurorul "era angajat al serviciului de informatii, avand drepturi si obligatii".

Avocatul magistratului, Radu Butnaru, ne-a declarat ca "Marian Sintion nu a fost niciodata angajat al DGIPI, calitatea sa de magistrat facand practic imposibil acest lucru". "Afirmatia ministrului ca «la angajare si-a asumat anumite drepturi si obligatii» nu are suport, procurorul fiind detasat de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie la MIRA, in conditiile Legii nr. 303/2004, indeplinind funtia de consilier personal al ministrului", mai spune avocatul. Radu Butnaru considera "ca noul scenariu creat in jurul acestui eveniment reprezinta incercari disperate de a «scoate camasa» intr-o problema delicata si totodata o incercare de a influenta raspunsul concret al justitiei, din moment ce aceasta varianta este prezentata atat de tarziu de la evenimentele din 25 si 26 octombrie, in conditiile in care pe rolul instantelor de judecata si al parchetului se afla deja o actiune civila, respectiv o plangere penala". Avocatului procurorului Marian Sintion ii ridica serioase semne de intrebare si "contradictia in declaratii a ministrului, care in prima faza a sustinut existenta unei razmerite in cadrul DGIPI". Magistratul a explicat pe larg la "Marius Tuca Show" faptul ca, dupa detasare de la Parchet, a fost incadrat pe functia de consilier 1 la DGIPI pentru ca n-a dorit sa fie asimilat unui consilier politic si la Directia Resurse Umane, optiunea sa, i s-a spus ca nu sunt locuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.