Scandalul izbucnit joia trecuta pe marginea concursului de ocupare a functiei de sef al Parchetului Capitalei a scindat lumea anchetatorilor in doua tabere. Pe de o parte sunt sustinatorii procurorului Sterian Guli, castigatorul concursului, pe de a
Scandalul izbucnit joia trecuta pe marginea concursului de ocupare a functiei de sef al Parchetului Capitalei a scindat lumea anchetatorilor in doua tabere. Pe de o parte sunt sustinatorii procurorului Sterian Guli, castigatorul concursului, pe de alta parte, ai prim-procurorului, perdant la acelasi concurs, Dragos Nestor. DNA cerceteaza eventuala fraudare in dosarul ce poarta numarul 197/P/2007. Verificarile sunt abia la inceput si inca nu s-a anuntat cine este autorul denuntului facut la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Poate ca unii candidati, in complicitate cu membrii comisiei de examinare, au pacalit statul si pe rivalii lor din concurs. Poate ca s-au vehiculat sume de bani sau sustinerea a avut drept scop castigarea unei sfere si mai mari de influenta. Cine stie daca vom afla vreodata cum au stat lucrurile. Sunt totusi cateva bizarerii care atrag agentia si poate ca ar trebui punctate. Unele sunt legate de modul in care s-a derulat concursul, altele de felul in care a lucrat DNA.

Prima proba desfasurata la sediul Institutului National al Magistraturii a fost testarea psihologica. Daca nu iti dovedeai sinceritatea la intrebari de genul: “Ati face un lucru infricosator?” (sa sariti cu parasuta sau sa va aflati noaptea intr-un cimitir?), puteai sa pici acest examen cu brio. Regulamentul la stabilirea profilului psihologic dadea insa posibilitatea oricarui nemultumit sa conteste nota obtinuta.

Proiectul de management s-a sustinut scris si oral. In scris este impropriu spus, pentru ca fiecare candidat a venit cu lucrarea scrisa de acasa. Proba orala s-a inregistrat pe un reportofon.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.