2007, cand orasul de pe Cibin a fost Capitala Cultu­rala Europeana a excelat prin manifestari, pe cat de diverse pe atat de spectaculoase. Si in ultima luna a anului vor canta la Sibiu cateva nume consacrate. Chiar daca ministrul Io
2007, cand orasul de pe Cibin a fost Capitala Cultu­rala Europeana a excelat prin manifestari, pe cat de diverse pe atat de spectaculoase. Si in ultima luna a anului vor canta la Sibiu cateva nume consacrate. Chiar daca ministrul Iorgulescu anunta la un mo­ment dat ca "data de 1 de­cembrie va marca sfar­situl anu­lui cultural finantat de Guvern" potrivit deciziei Co­misiei Europene, Sibiul isi incheie programul cultu­ral la sfarsitul anului, adica de Re­ve­lion. Pana atunci se anunta ar­tisti importanti, trupe tari si spec­­tacole inedite, care vor anima centrul is­toric al ora­sului, mai ales Pia­ta Mare. Pana acum, in ultimele doua zile ale anului sunt batute in cuie ur­matoarele manifestari, programate in Piata Mare: duminica, 30 de­cem­brie, ora 19:30 - Loredana & Prietenii; ora 21:00 - The Fire of Anatolia. Tot pen­tru penultima zi a anului se asteapta confirmarea concertului Prodigy, negocierile cu re­pre­zen­tantii grupului britanic fiind in curs de desfasurare la ora inchi­derii editiei. Luni, 31 decembrie, ora 22:00 - Concert Reamonn (partea I); ora 22:30 - discursuri oficiale; ora 22:45 - Concert Reamonn (partea a II-a); ora 00:00 - Groupe F; 00:25 - Concert extraordinar Europe; 1:30 - Artificii.   REAMONN. Debutul trupei Reamonn a avut loc in anul 2000, o data cu hitul "Supergirl" si a albumului "Tuesday", ajuns disc de platina la scurt timp dupa lansare. Numele formatiei vine de la cel al solistului irlandez, Raymond Garvey Reamonn. Rea, vocalistul si li­derul grupului, este casatorit cu Josephine, o romanca din Cluj, care este si managerul trupei.   EUROPE. Cea mai cunoscuta trupa rock suedeza va incheia nu­ma­­ra­toarea inversa pentru noul an 2008 pe scena din Piata Mare din Sibiu. Cu peste 15 milioane de al­bume vandute, Europe are la ac­tiv megahitul "The Final Countown", una dintre melodiile emble­matice ale anilor a€™80. Dupa ce a cantat in SUA (ala­turi de Def Leppard, Bon Jovi si Skid Row) si a implinit zece ani, trupa s-a destramat in 1992. S-a reunit oficial in octombrie 2003 si un an mai tarziu a lansat noul al­bum, "Start from the Dark". alex.revenco@jurnalul.ro       Groupe F     Una dintre cele mai renumite companii din lume, specia­lizata in conceperea si realizarea focurilor de artificii, producerea de imagini incredibile cu ajutorul focului si reali­zarea show-urilor pirotehnice monumentale. Solicitata la mari evenimente pe intreg mapa­mondul (Jocurile Olimpice de la Atena, inaugurarea orologiului Big Ben de la Londra etc.), compania franceza promite sa rea­lizeze la Sibiu un show de neuitat, transformand focul de artificii intr-un generator de emotii. Actori ai teatrului de strada, comedianti, muzicieni, fotografi, mecanici, acrobati sau dansatori formeaza Groupe F si impreuna expe­rimenteaza, in continua competitie cu limitele tehnice, atelierele de lucru fiind situate langa Delta Rhonului, in regiunea Camargue.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.