Romania este codasa in Europa la capitolul suprafete impadurite, dupa defrisarile iresponsabile din ultimii ani. Doar un sfert din teritoriul tarii mai este impadurit, cifra care situeaza Romania pe locul fatidic cu numarul 13 intr-un clasament la n
Romania este codasa in Europa la capitolul suprafete impadurite, dupa defrisarile iresponsabile din ultimii ani. Doar un sfert din teritoriul tarii mai este impadurit, cifra care situeaza Romania pe locul fatidic cu numarul 13 intr-un clasament la nivel european. „Tara noastra este, insa, cu 2,6% sub media europeana, de 29,3%“, a declarat, ieri, Attila Korodi, ministrul mediului. In prezent, fondul forestier al Romaniei este de 6,5 milioane hectare, din care suprafata ocupata exclusiv de paduri e de 6,3 milioane de hectare. Pe zone, statistica prezentata de Ministerul Mediului arata ca sapte judete au paduri pe mai putin de 10% din totalul teritoriului lor. Acestea sunt Calarasi, cu 4,2%, Teleorman - 5%, Constanta - 5,5%, Braila - 5,7%, Ialomita - 5,8%, Galati - 8,3% si Olt - 9,6%. Potrivit ministrului, alte tari similare ca relief si conditii climatice beneficiaza de suprafete mult mai mari de paduri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.