Analistii bancii italiene considera ca Banca Nationala a Romaniei nu va majora dobinda de politica monetara nici in 2008.

Moneda nationala va iesi din perioada de depreciere si va cistiga pina la 18 bani fata de euro pina in martie 2
Analistii bancii italiene considera ca Banca Nationala a Romaniei nu va majora dobinda de politica monetara nici in 2008.

Moneda nationala va iesi din perioada de depreciere si va cistiga pina la 18 bani fata de euro pina in martie 2008, estimeaza un raport al grupului financiar UniCredit. Astfel, la nivelul lunii martie a anului viitor, un euro ar urma sa coste aproximativ 3,33 lei, urmind ca in iunie 2008 moneda europeana sa ajunga la 3,34 lei. Pina la finele acestui an, UniCredit vede o apreciere de aproximativ 18 bani, pina la un raport de 3,32 lei/euro. Aceste aprecieri sint facute in ciuda faptului ca specialistii grupului italian considera ca Banca Nationala a Romaniei nu va modifica dobinda de politica monetara (acum de 7,5% pe an) pina la finele lui 2008.

In sedinta valutara de ieri, leul a pierdut un ban fata de euro, raportul anuntat de BNR ajungind la 3,5078 lei/euro. Aceasta usoara depreciere vine dupa o perioada de citeva zile de apreciere, cind moneda nationala cistigase mai mult de zece bani fata de cel mai ridicat nivel al anului, inregistrat la finalul lunii noiembrie, cind un euro echivala cu 3,64 lei. Luna decembrie este in mod traditional o perioada in care moneda nationala se apreciaza ca urmare a intrarilor de valuta de la muncitorii romani din strainatate. Pentru finele acestui an, BNR estimeaza intrari de aproximativ 1,2 miliarde de euro. Aceeasi suma intrata anul trecut a condus la o apreciere cu cinci bani a monedei nationale fata de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.