Daca cel mai bun musical facut vreodata este probabil 'West Side Story>>, atunci cel mai renumit este cu siguranta 'Sunetul muzicii>>. Enorm succes de public si de critica, 'Sunetul muzicii>> poate fi votat astazi pe site-ul www.gardianul.ro ca fiin
Daca cel mai bun musical facut vreodata este probabil 'West Side Story>>, atunci cel mai renumit este cu siguranta 'Sunetul muzicii>>. Enorm succes de public si de critica, 'Sunetul muzicii>> poate fi votat astazi pe site-ul www.gardianul.ro ca fiind cel mai bun film al tuturor timpurilor.

La jumatatea anilor '60, Studiourile 20th Century Fox se confruntau cu mari probleme financiare. Adusi aproape in pragul falimentului de costurile enorme ale „celebrissimei“ productii Cleopatra, sefii studiourilor cautau un film care sa placa publicului si care sa permita redresarea studiourilor. Acest film a fost „Sunetul muzicii“, bazat pe musicalul cu acelasi nume si mare succes de public in epoca. „Sunetul muzicii“ este povestea reala a familiei Von Trapp, compusa din tata - vaduv, capitan in armata austriaca, si nazdravanii sai copii si a felului in care viata lor a fost schimbata de doi oameni: guvernanta Maria si Adolf Hitler. Georg von Trapp (Christopher Plummer) este capitan in armata austriaca si tata a sapte copii, pe care ii creste in pur stil militaresc. Copiii, cu varste cuprinse intre cinci si saisprezece ani, nu sunt neaparat copiii pe care ti-ai dorii sa ii aiba vecinii tai. Sunt galagiosi, obraznici si imposibil de stapanit. Motiv pentru care tatal lor se hotaraste sa le angajeze o guvernanta. Asa apare in viata lor tanara Maria (Julie Andrews), care initial ar fi avut pofta sa se calugareasca, dar care nu e prea sigura ca viata la manastire e ceea ce i s-ar potrivi cu adevarat. Vesela, amuzanta si fermecatoare, ea reuseste sa domesticeasca groaznicii copii ai lui von Trapp (care se dovedesc pana la urma chiar draguti), invatandu-i sa cante si sa se bucure de viata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.