Am picat in grupa campioanelor. E o singura echipa netitrata aici. Daca tot vorbim despre titlul european, e cea mai fericita conjunctura!

Nu cunosc cel mai potrivit superlativ pentru ghinion, dar am acum un grad nou de comparatie dupa
Am picat in grupa campioanelor. E o singura echipa netitrata aici. Daca tot vorbim despre titlul european, e cea mai fericita conjunctura!

Nu cunosc cel mai potrivit superlativ pentru ghinion, dar am acum un grad nou de comparatie dupa ce am vazut cum cade ghilotina de trei ori peste umerii lui Piturca, in mai putin de o ora. Matematic, sansa era de 1 la 64 sa prindem asemenea distributie: cu Olanda, Italia si Franta. Dar matematica e intotdeauna prietena gazdelor la turneele finale si inghesuirea favoritilor intr-o singura caciula era cam singura sansa ca Austria si Elvetia sa poata spera sa treaca prima faza. Pina la urma nici nu mai conteaza. Conteaza ca plecam cu sansa a cincea dintre cele patru echipe! Paradoxala este exact sansa functionala pentru mentalitatea jucatorilor nostri, care fac o regula din irosirea starii de favoriti. Si asta poate fi un atu. Nu e singurul! Mai avem un avantaj, chiar daca sint putini cei care imi vor da dreptate. Avem cel mai bun om de pe banca dintre toate trupele grupei C. Domenech,Van Basten si Donadoni sint mult mai rasfatati decit Piturca in ceea ce priveste valoarea loturilor, dar tehnicianul nostru poate compensa el insusi mult din aceasta diferenta. Culmea e ca oponentele din aceasta grupa C vin, doua cite doua, din doar doua grupe preliminare si automat fiecare isi cunoaste perfect cel putin un adversar. Vor fi destule remize in grupa si de aceea orice victorie va fi decisiva. Toti adversarii nostri isi vor fixa obiectivul celor trei puncte in meciul cu Romania, pentru ca noi sintem outsider-ul grupei. Apoi vor incerca sahuri eterne in meciurile dintre ei. Prin urmare, toti cred ca pina si Italia ne va ataca din primul minut. Sansa buna pentru noi e sa ne facem jocul preferat pe contraatac, dar asta va fi intotdeauna pe muchie. Sigur ca e o grupa in care n-ar fi exclus sa nici nu inscriem vreun gol macar, dar, dupa istoria acestor campionate, vom sti clar adevarul pentru actuala ge-neratie. Dupa tragerile la sorti pentru Mondialele africane, Piturca a vorbit despre schimbul de generatii cu riscul sacrificarii obiectivului imediat urmator. Dar acum, aceste trei meciuri vor lamuri miza pentru cit de departe putem credita Mutu&co. si ne vor da alt aplomb pentru campania urmatoare de calificare. Sau, dimpotriva, vor accelera schimbarea. Pina la urma, pentru jucatori, grupa este una ideala. Expunere media, impresari, toate marile cluburi continentale vor fi cu ochii pe ei. Daca au ceva de dovedit, atunci e momentul sa o faca acum! Pina la urma, intotdeauna gloria se smulge numai celor puternici!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.