Romånia este obligata sa anuleze amicalele cu Italia si cu Franta deoarece joaca impotriva acestor echipe la turneul final al Campionatului European. Federatia Romåna de Fotbal pierde, astfel, aproximativ 1.000.000 de euro, cåt ar
Romånia este obligata sa anuleze amicalele cu Italia si cu Franta deoarece joaca impotriva acestor echipe la turneul final al Campionatului European. Federatia Romåna de Fotbal pierde, astfel, aproximativ 1.000.000 de euro, cåt ar fi fost incasarile la partidele de verificare cu cele doua superputeri.

Bucuria calificarii tricolorilor la turneul final al Euro 2008 a fost stirbita de cele doua trageri la sorti cu ghinion din ultimele doua saptamani, pentru preliminariile lui CM 2010 si pentru grupele turneului final de anul viitor. Italia, Olanda si Franta sunt echipele cu care se infrunta Romania pentru suprematia pe continent. Coincidenta face ca Federatia sa fi perfectat deja meciuri amicale cu italienii si cu francezii. In actualul context, respectivele partide de verificare nu se mai pot juca. Ionut Lupescu va fi nevoit sa gaseasca alti adversari. Din pacate, se pare ca suntem blestemati sa ne antrenam la nesfarsit cu Moldova, Georgia sau Cipru. Este greu de crezut ca sefii de la Casa Fotbalului vor putea inlocui adversarii de prima mana tot cu unii de calibru intr-un timp scurt. Una este sa te pregatesti pentru Euro in compania Frantei si alta este sa vezi daca functioneaza schemele tactice intr-un meci cu vecinii de peste Prut. Dincolo de acest aspect, anularea celor doua amicale reprezinta pentru Romania o adevarata lovitura in plan financiar.

La omul sarac, nici amicalele nu trag
Mircea Sandu declara ca “bursa” nationalei de fotbal a Romaniei a ajuns undeva pe la 200.000 de euro. Cam atat ar fi primit tricolorii din partea federatiei italiene daca tricolorii s-ar fi deplasat in “Cizma” pentru a infrunta echipa antrenata de Donadoni. Din drepturi de televizare si publicitate s-ar fi ajuns, probabil, la o jumatate de milion de euro. Cam aceeasi ar fi fost reteta financiara si in cazul amicalului Romania - Franta. Meciul s-ar fi jucat, probabil, la Timisoara. Daca pretul mediu al biletelor ar fi fost 5 euro, o audienta de 40.000 de oameni ar fi adus in vistieria FRF 200.000 de euro. La acestia s-ar mai fi strans macar 300.000 de euro din drepturi de televizare si publicitate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.