La trei ore de la aparitia pe piata, „Slalom printre cretini", ultimul produs Parazitii, se pirata pe Internet. Un album cu piese dure despre politicieni, tigani, gay, droguri, semnat de Cheloo, Ombladon si Freakadadisk.

In „Mesaj pentru Europa" va referiti la tigani si la gay.

Cheloo: Am mai fost plecati, am simtit ce inseamna sa fii roman in Europa si asta se datoreaza strict tiganilor care au plecat pentru o imbogatire rapida, jafuri, furturi, violuri, prostitutie. Sintem asociati ca popor cu o minoritate favorizata in Romania. Sintem in secolul restrictiilor, este un trend de vreo 50 de ani incoace, hai sa-i iubim pe cei care stau printre noi si nu vor sa se integreze. Minoritatile trebuie respectate, trebuie sa le respectam cultura, dar nu sa calcam in picioare drepturile majoritatii in favoarea lor. Vrei sa traiesti in Romania, adapteaza-te! Nu vrei, du-te, frate, de unde ai venit. In cazul de fata, probabil ca in India.

In „Concentrati in metropole" vorbiti despre noile media. Cit de importante sint pentru voi computerul si Internetul?

Ombladon: Freaka este bolnav. Noi folosim computerul strict pentru muzica.

Cheloo: Nu sintem dependenti de Internet, nu ne place directia in care se indreapta lucrurile. E pacat ca pustii din ziua de azi prefera sa stea sa o frece pe Internet, sa poarte discutii pe forumuri, pe mess, in loc sa traiasca, de fapt. Sa aiba niste ocupatii irelevante, dar reale.

Ii mai taxati si pe cei care intra pe forumuri sa va injure.

Cheloo: Ii taxam intr-un singur vers, revenim la aceeasi chestie, noi muncim foarte mult, dormim putin, alergam, ne stresam, pentru noi chiar e un efort intelectual sa facem versurile astea, nu vin asa usor cum se crede.

Ombladon: Nu acceptam criticile unor copii de 15 ani care n-au facut nimic. Frate, in momentul in care o sa ajungi la nivelul meu si o sa faci piese la fel de bune, pe care lumea sa le perceapa asa, atunci da-ne in cap.

In „Drogurile schimba tot" sinteti mai vehementi ca niciodata in ce priveste drogurile grele.

Cheloo: Ne-am ferit sa facem campanii antidrog, pentru ca in Romania exista un singur drog de care trebuie sa te feresti cu adevarat si acela e heroina. Nu am facut, pentru ca, pur si simplu, nu am simtit. In momentul in care am zis ca e important sa facem chestia asta, am facut-o asa cum am crezut noi. E o piesa la obiect si poate n-ar putea fi difuzata pentru ca este extraordinar de explicita si de dura, iar oameni rau intentionati ar putea spune ca trebuie interzisa pentru ca instiga la consumul de droguri.

Aveti prieteni cu probleme legate de drogurile grele?

Cheloo: Am trait printre ei. Stim foarte bine ca de heroina scapa foarte putini. De aceea „Drogurile schimba tot" se refera la heroina. Punct.

Ati fost tentati s-o incercati?

Cheloo: Nu am fost tentati s-o incercam. Noi sintem sfinti.

Freakadadisk: Am ajuns la 30 de ani, cu 90 de kile.

Cheloo: Deci inseamna ca nu consumam heroina. Asta nu inseamna ca nu stim toate aspectele. Avem prieteni care au murit. I-am carat in spate...

Injurati politicienii in „Slalom printre cretini". Aveti amici printre politicieni?

Cheloo: In particular, stim destui, in general, pe cei tineri, dar asta nu inseamna ca-i sustinem politic sau ca sintem de acord cu ei.

Ne-au spus ei: „Stim ca sintem de cacat, dar ne merge bine".

Ombladon: Momentan, cei tineri n-au puterea sa faca nimic.

Cheloo: In partide sint multi care ar putea face lucruri bune, dar sint cu piciorul in git si legati de vechii politicieni care detin controlul real. Ramin acolo in speranta ca mai tirziu vor reusi sa conduca partidul respectiv, sa faca ceva bun, daca intre timp nu se pervertesc, la rindul lor.

Nu dati doi lei pe tricolor, dar l-ati pus pe coperta.

Cheloo: L-am asociat cu „Slalom printre cretini", vorbim despre Romania. Asta nu inseamna ca toti romanii sint cretini, ci marea lor majoritate. Si sint asa, pentru ca romanii nu mai au nimic, nu prea mai au cultura, de ani buni se promoveaza prostia la cel mai inalt nivel, ce vezi pe televizor te ingrozeste.

Cum s-a petrecut colaborarea cu Margineanu?

Ombladon: Noi facusem tot textul, negativul, Margineanu e un om vesel. Pur si simplu, l-am trezit din somn: „Vino la studio ca avem o piesa, ia-l si pe ala cu vioara si hai sa ne distram un pic!". Ne stiam. In general, am colaborat cu prieteni, cunostinte.

Credeti ca are vreo sansa vreuna dintre piesele astea sa nu fie cenzurata?

Cheloo: Vrei un raspuns inteligent? Deja ne doare-n p...! Ne-am obisnuit atit de mult cu ideea de a fi cenzurati, incit nu ne mai preocupa acest subiect.

Mai multe despre Parazitii, pe www.cotidianul.ro/select