Spaniolii au oferit Fiorentinei 17 milioane de euro plus un jucator, insa romanul nu vrea sa plece fara un trofeu cistigat in Italia.

Adrian Mutu a revenit pe gazon pentru a-l infrunta pe Cristi Chivu, rivalul la banderola de capitan al Romaniei, intr-un meci din campionatul Italiei. Dupa Inter Milano-Fiorentina 2-0, presa a scris despre el ca este „complet iesit din forma", chiar daca „si-a dat sufletul pe teren pentru a penetra defensiva fostei echipe" sau ca „ar fi vrut sa rupa gura tirgului, dar fizic nu este el". Reactia internationalului roman a fost ca „ne-am intors cu picioarele pe pamint si e bine sa raminem asa", chiar in zilele in care presa italiana la unison cu cea spaniola au scris despre oferta „galactica" venita pentru Mutu de la Real Madrid.

Fiorentina ar incasa, conform „Marca", 17 milioane de euro si un jucator din lotul Realului, numele vehiculat fiind surprinzator Diarra, jucator achizitionat in aceasta vara de la Lyon (cu 26 de milioane de euro!), care are un salariu de patru milioane de euro in Spania si a avut oferte chiar de la Inter Milano. „Romanul joaca la Fiorentina, iar sezonul acesta a demonstrat ca este unul dintre cei mai buni jucatori din Europa. Dupa ce a esuat la Chelsea, si-a gasit stabilitatea la Florenta." Fenomenul cum este alintat in Romania, a fost suspendat pentru un sezon de FIFA din cauza consumului de cocaina. Chelsea i-a reziliat contractul. Are 28 de ani si sezonul acesta si-a demonstrat calitatile. Are un sut bun, forta si agilitate in miscare. In Italia se vorbeste ca Mutu ar putea fi transferat pentru 17 milioane de euro plus un alt jucator, numele vizat fiind cel al lui Diarra. La Real Madrid se vorbeste mult despre Mutu, insa episodul cocainei joaca impotriva sa", mai scrie „Marca".

Intrebat despre viitorul sau, atacantul Fiorentinei declara ca nu accepta oferta spaniolilor, fiind al doilea roman, dupa Cristi Chivu, care rateaza voit sansa de a juca la Real Madrid: „Viitorul meu este aici. Am spus in mai multe rinduri si o fac si acum, nu vreau sa plec de la Fiorentina. Sint magulit de interesul celor de la Real Madrid, dar voi rezista tentatiei. Vreau sa cistig ceva cu Fiorentina si cu Prandelli".

Transferat de la Juventus pentru 7,5 milioane de euro dupa scandalul meciurilor trucate si retrogradrea clubului din Torino, Mutu are contract cu Fiorentina pina in 2011, salariul sau actual fiind de 1,5 milioane de euro.