Eliberarea ortacului Miron Cozma din inchisoare si perspectiva ca acesta sa se stabileasca in municipiul Timisoara, unde detine o vila impreuna cu fiul sau, nu prea sunt pe placul autoritatilor locale. „Luceafarul Huilei” este considerat
Eliberarea ortacului Miron Cozma din inchisoare si perspectiva ca acesta sa se stabileasca in municipiul Timisoara, unde detine o vila impreuna cu fiul sau, nu prea sunt pe placul autoritatilor locale. „Luceafarul Huilei” este considerat, aprioric, un element perturbator care, in ciuda anilor de detentie, poate declansa actiuni de natura a tulbura linistea si ordinea publica din orasul de pe Bega.

“Nimeni nu isi doreste alaturi o persoana care poate sa creeze tulburari sociale similare cu cele din timpul mineriadelor. Poate ca domnul Cozma s-a schimbat, poate ca a avut timp sa-si analizeze comportamentul si sa demonstreze ca poate sa aiba si un alt mod de viata. Cred ca pana la urma, dorul de Vale il va duce inapoi acolo”, si-a exprimat speranta prefectul Ovidiu Draganescu. Reprezentantul guvernului in teritoriu a avertizat ca politia timiseana poate sa fie dura si cu Miron Cozma, nu doar cu alti infractori, si ca in cazul in care acesta se hotaraste sa ramana la Timisoara, dupa 14 zile trebuie sa-si faca forme legale de sedere. In caz contrar, daca este prins, risca sa fie amendat. Disponibilitatea prefectului Ov idiu Draganescu de a discuta pe marginea acestui subiect nu a fost impartasita si de persoanele din conducerea Primariei Timisoara, care au refuzat sa-si spuna opinia vizavi de intentia fostului lider al minerilor de a deveni cetatean cu drepturi depline al orasului in care a izbucnit Revolutia din 1989.

In schimb, directorul adjunct al Aeroportului International Timisoara, Leontin de Mayo, a declarat ca stafful aeroportului din Timisoara nu a considerat necesar sa dispuna masuri speciale pentru eventuala aterizare a lui Miron Cozma. “Miron Cozma este un om liber, nu avem nici o treaba cu sosirea sa”, a restabilit normalitatea conjuncturala tanarul director de Mayo. In vila sa din cartierul aflat la periferia Timisoarei, pe Calea Urseni, fostul lider al minerilor este asteptat sa sarbatoreasca sfarsitul anilor de detentie de cateva rude, dar si de fiul sau Dan, impreuna cu prietena acestuia. “De ce vreti mereu sa faceti caz din nimic? Tatal meu si-a terminat pedeapsa si este un om liber. Nu va avea parte de o primire speciala, cel mai important este ca va fi acasa si, dupa atata timp, vom fi impreuna.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.