„Mercenarii" lui CFR au incheiat turul fara infringere, invingind cu 2-0 in derby-ul Clujului, contra rivalei locale „U" Cluj.

Ceea ce in ultimii ani parea o utopie se apropie sezonul acesta de certitudine. La finalul turului de campionat, provincia conduce ostilitatile in clasamentul Ligii I, Rapid devenind „solul" trimis de echipele bucurestene pe podium. Lider autoritar al competitiei interne, CFR Cluj a incheiat prima jumatate a campionatului fara infringere, o performanta reusita ultima data de Dinamo in urma cu opt ani. Duminica seara, echipa lui Paszkany a transat inclusiv celebrul derby local cu Universitatea Cluj, 2-0, un meci la capatul caruia conducatorii CFR-ului au criticat arbitrajul, de benificiile caruia, acuza presedintii cluburilor bucurestene si nu numai, ardelenii s-au bucurat in acest tur mai mult decit orice alta echipa din Liga I.

„Am cistigat impotriva unor sefi din Capitala si impotriva arbitrilor. Coalitia impotriva CFR-ului nu ne deranjeaza. Am demonstrat ca luptam singuri impotriva tuturor, ca avem valoare si astfel ne-am distantat etapa de etapa. In coalitia bucuresteana s-au raliat si alti conducatori, dar noi am invins pe merit", spune presedintele Iuliu Muresan. Marca a acestui tur de campionat, incidentele dintre suporteri au prefatat meciul de duminica, fanii Universitatii atacind cu petarde jandarmii, iar CFR-istii, autocarul adversarilor.

Adesea situata in clasa liderului, Poli Timisoara a cedat pe ultima suta de metri pozitia secunda in favoarea Rapidului, dupa remiza, 1-1, obtinuta pe terenul Farului Constanta. Chiar daca rezultatele banatenilor sint superioare anilor trecuti, conducerea clubului continua sa acuze jocul echipei. Etapa trecuta, patronul Marian Iancu simtea ca-i tremura mina la semnarea ordinelor de plata catre jucatori, iar acum, vicepresedintele Emil Rosianu si-a manifestat dezamagirea ca Poli a pierdut locul 2.

„Am cistigat un punct dupa un joc foarte slab al nostru. Ma asteptam la mai mult, pentru ca aveam nevoie de victorie ca sa fim pe locul 2", a declarat Rosianu.

Debusolati in ultima luna, la capatul careia l-au demis pe antrenorul Walter Zenga, dinamovistii au reinviat dupa o singura victorie, in fata echipei UTA, motiv pentru care presedintele executiv Cristi Borcea pomeneste din nou de titlu. „Cred ca Dinamo a renascut o data cu venirea lui Cornel Talnar la echipa. Ne gindim din nou la titlu. Oricum, Dinamo se gindeste tot timpul la asta, indiferent de diferenta de puncte fata de lider", spune Borcea de pe locul 5, la 14 puncte de CFR. A doua jumatate a clasamentului se intinde doar pe o distanta de sase puncte, exceptind Universitatea Cluj, care se situeaza la zece puncte de locul 10 si la sase de salvare.