Nu mai putin de 8,7 milioane de persoane si-au manifestat dorinta de a achizitiona unul dintre cele 1,05 milioane de bilete disponibile la CE de fotbal.

Campionatul European de fotbal din Austria si Elvetia se bucura de un interes crescut in rindul iubitorilor sportului rege. Desi pina la startul competitiei mai sint sase luni, cererea de bilete a depasit cu mult posibilitatile. Astfel, pe adresa Comitetului de organizare a CE au sosit nu mai putin de 8,7 milioane de cereri pentru cele 1,05 milioane de bilete disponibile. „Cererile, toate venite prin intermediul Internetului, provin din 142 de tari. 27 la suta dintre solicitari provin din Germania", a declarat directorul general al comitetului, Martin Kallen.

Ca urmare a unui acord incheiat intre organizatori si Caile Ferate austriece si elvetiene, atit suporterii care detin bilete, cit si reprezentantii mass-media vor putea circula gratuit cu trenurile publice.

Si in Romania, sustinatorii elevilor lui Piturca si-au manifestat deja dorinta de a fi prezenti in Elvetia, chiar daca agentia de turism Danco Pro, partener oficial al FRF, nu a scos inca la vinzare pachetele personalizate pentru suporteri, ci doar pe cele standard oferite de UEFA. Acestea sint de trei tipuri: pachetul Follow Your Team, care permite cumparatorilor sa isi urmeze echipa de fotbal in fiecare oras pe parcursul desfasurarii meciurilor din grupe, pachetul The Stadium Series, care permite posesorilor sa fie prezenti doar la meciurile desfasurate pe un anumit stadion, si pachetul Knock-Out, care acorda celui care-l achizitioneaza privilegiul de a urmari meciurile din fazele finale ale competitiei. Suporterii nationalei Romaniei care vor dori sa-i urmareasca pe Mutu&co. in meciurile din grupa vor trebui sa scoata din buzunar pentru un pachet Follow Your Team nu mai putin de 2.900 de euro, fara TVA. Conform normelor UEFA, 20% din capacitatea stadioanelor vor fi repartizate fiecarei echipe, ceea ce inseamna ca in tribunele de la Euro 2008 se vor afla circa 20.000 de romani.