Uzbekistanul vrea sa taxeze in plus statul rus pentru exporturile de gaze naturale de la inceputul anului 2008 si urmeaza sa negocieze un nou acord in luna decembrie a anului curent, a declarat ieri un oficial uzbek pe probleme de energie, informeaza
Uzbekistanul vrea sa taxeze in plus statul rus pentru exporturile de gaze naturale de la inceputul anului 2008 si urmeaza sa negocieze un nou acord in luna decembrie a anului curent, a declarat ieri un oficial uzbek pe probleme de energie, informeaza Reuters, citat de NewsIn. Potrivit unei surse din cadrul companiei energetice de stat UzbekNefteGaz, Uzbekistanul doreste sa fie platit peste 100 dolari la mia de metri cubi, pret stabilit pentru livrarile din prezent. Gazprom a declarat ca va plati 130 dolari pe mia de metri cubi de gaze naturale turkmene in prima jumatate a anului 2008 si 150 dolari in a doua jumatate, fata de 100 dolari in 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.