Actorul american Tom Cruise a fost premiat seara trecuta, la Düsseldorf, Germania, pentru vointa de a-si asuma riscuri cu filmele sale, la cea de-a 59-a editie a premiilor Bambi, acordate de compania germana Hubert Burda Media.
Potrivit companiei Hubert Burda Media, Cruise a fost premiat pentru faptul ca a realizat proiecte curajoase, care nu ar fi fost realizate de altii, printre acestea numarandu-se cel mai recent film al sau, "Valkyrie", in care acesta interpreteaza rolul ofiterului care, pe 20 iulie 1944, a incercat sa-l asasineze pe Adolf Hitler, Claus von Stauffenberg, relateaza Reuters, citat de Mediafax. "Tom Cruise aduce la cunostinta publicului international o poveste care nu a mai constituit pana acum o tema pentru productiile hollywoodiene: Rezistenta germana impotriva celui de-al Treilea Reich", a indicat juriul competitiei intr-un comunicat. Tom Cruise a intampinat mai multe probleme din cauza acestui film, inclusiv din partea unor ministere germane. Astfel, Cruise si producatorii filmului nu au primit permisiunea de a filma la un mausoleu din Berlin unde ofiterul german a fost executat, pentru ca este o vedeta "controversata" si risca sa creeze in spiritul public o legatura "contradictorie" intre "curajul civic al unui barbat care s-a angajat sa lupte impotriva totalitarismului", pe de o parte, si "o cvasi-operatiune scientologica", de cealalta parte. De asemenea, o parte din familia ofiterului a fost impotriva acestui lucru pentru ca se temea ca actorul se va folosi de ocazie pentru a face propaganda religiei scientologice.
In schimb, Cruise a primit sprijin din partea singurului supravietuitor dintre ofiterii germani implicati in complotul impotriva lui Hitler, dar si din partea unor regizori germani, precum Florian Henckel von Donnersmarck, recompensat anul acesta cu premiul Oscar pentru film strain, pentru "Viata celorlalti". In cele din urma, in aceasta toamna, Cruise a primit permisiunea de a filma la Bendlerblock, mausoleul din Berlin. (D.M.V.)