Muzicalul, 10 ani
Orchestra Nationala Radio isi dedica, in aceasta seara, concertul postului Radio Romania Muzical care implineste zece ani de existenta. Va dirija chilianul Francisco Rettig, solist fiind violonistul Gabriel Croitoru car
Muzicalul, 10 ani
Orchestra Nationala Radio isi dedica, in aceasta seara, concertul postului Radio Romania Muzical care implineste zece ani de existenta. Va dirija chilianul Francisco Rettig, solist fiind violonistul Gabriel Croitoru care a optat pentru programul serii aniversare pentru concertul lui Max Bruch. Le uram colegilor nostri la multi ani! (Redactia)
Existenta ca miracol
Duminica, de la orele 11.00, invitat in Sala Atelier, la celebrele Conferinte ale Teatrului National, este acad. Dan Berindei (foto). Istoric, profesor doctor, vicepresedinte al Academiei Romane, distins cu Ordinul "Steaua Romaniei" in grad de cavaler, acad. Berindei a ales ca tema de dialog cu publicul "Al treilea miracol al existentei istorice a romanilor". (L.D.)
Taraful Haiducilor, clasic
Taraful Haiducilor, unul dintre cele mai cunoscute grupuri de muzica tiganeasca, va lansa pe piata internationala un proiect constand in selectii de muzica clasica interpretate in stilul specific al tarafului - "ca si cum toti compozitorii s-ar fi tras din satul Clejani", informeaza Mediafax citand Telegraph.co.uk. Albumul "Maskarada" va cuprinde muzica inspirata de compozitori precum De Falla, Albeniz, Haciaturian sau Bartok. Muzicologul Stephane Karo, care a lucrat la acest album interpretand "sute" de posibile piese din care taraful sa aleaga ce va reinterpreta in maniera proprie, e de parere ca unele dintre versiunile prezentate de Taraful Haiducilor sunt chiar mai reusite decat originalul. Taraful va sustine azi un recital, in cadrul "Heart of the World" Festival, care se desfasoara la Cambridge, precum si la "The 1000 Year Journey" din Barbican, pe 1 iunie. (L.I.)
Romanismul sud-dunarean
Fundatia "Scrisul Romanesc" in colaborare cu Institutul de cercetari Socio-Umane Craiova al Academiei Romane organizeaza maine simpozionul stiintific cu tema "Romanitate si latinitate in Uniunea Europeana", manifestarea avand loc la Muzeul de Arta din Craiova. Simpozionul va fi moderat de academicianul Dinu C. Giurescu si isi propune sa abordeze aspecte de actualitate referitoare la istoria romanismului din zona sud-dunareana, in special in contextul aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. La simpozion va participa protopopul de Dacia Ripensis Boian Alexandrovici - parohul bisericii de la Malainita, prima biserica romaneasca din Valea Timocului supusa in permanenta presiunilor autoritatilor sarbe. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.