Siemens va retehnologiza si va dota cu sisteme de monitorizare si control al datelor doua statii de transformare a electricitatii ale Electrica, Transilvania Sud si Muntenia Nord, valoarea totala a contractelor ridicandu-se la 11,9 milioane euro.
Primul acord, semnat in luna august cu Electrica Distributie Transilvania Sud, vizeaza modernizarea statiei electrice de 110/20kV Sfantu Gheorghe si este derulat de consortiul format din Siemens si EnergoBit Cluj, informeaza un comunicat Siemens Romania.
Lucrarile presupun livrarea de echipamente si introducerea sistemului SCADA, livrat de Siemens, in timp ce EnergoBit Cluj va asigura managementul lucrarii, proiectarea, constructia, montajul si punerea in functiune.
"Statia Sfantu Gheorghe este cea mai mare statie de distributie din zona. Ea reprezinta un important nod de interconexiune cu reteaua de 110kV si cu cea de distributie a energiei electrice, veche de 30 de ani, cu echipamente invechite fizic si moral", a declarat, Petru Ruset, directorul diviziei de producere, transport si distributie a Siemens Romania.
Valoarea totala a contractului se ridica la aproximativ 6,2 milioane euro, din care patru milioane euro revin Siemens si 2,2 milioane euro firmei EnergoBit.
Al doilea contract, incheiat cu Electrica Muntenia Nord, presupune o investitie greenfield, precum si introducerea sistemului SCADA la statia Ploiesti Crang. Contractul, semnat in luna septembrie, are o valoare de 5,7 milioane de euro.