Vicepremierul sarb Bozidar Djelici a avertizat ca statele care vor recunoaste independenta provinciei Kosovo vor suporta "consecintele". Serbia ar vrea sa ramana un factor de stabilitate in regiune si exclude "orice recurgere la forta" in cautarea un
Vicepremierul sarb Bozidar Djelici a avertizat ca statele care vor recunoaste independenta provinciei Kosovo vor suporta "consecintele". Serbia ar vrea sa ramana un factor de stabilitate in regiune si exclude "orice recurgere la forta" in cautarea unei solutii pentru Kosovo, a adaugat Djelici, precizand ca Belgradul va continua sa caute o solutie acceptabila pentru toata lumea, in pofida esecului ultimei runde de negocieri, desfasurata in statiunea austriaca Baden. Serbia nu intentioneaza sa intervina militar daca provincia Kosovo isi va proclama unilateral independenta, a declarat, la randul sau, ministrul sarb al Apararii, Dragan Sutanovaci. Presedintele Parlamentului sarb, Oliver Dulici, a anuntat ca Legislativul de la Belgrad se va reuni in curand intr-o sesiune, pentru a analiza masurile concrete care trebuie luate, ca riposta la o proclamare unilaterala a Kosovo si o recunoastere a independentei sale. Negocierile dintre Belgrad si Pristina, organizate in orasul austriac Baden, pe tema gasirii unei solutii privind viitorul provinciei Kosovo, s-au incheiat, miercuri, fara ajungerea la un acord. Dupa ce liderul kosovar Fatmir Sejdu a anuntat cu regret ca nu a ajuns la nici un acord cu Serbia, seful statului sarb, Boris Tadici, a subliniat ca tara sa va "anula" orice decizie a autoritatilor kosovare referitoare la o eventuala independenta a provinciei separatiste. Pristina anuntat ca va 0proclama unilateral independenta provinciei aflate sub administratia ONU din 1999 "imediat" dupa 10 decembrie, data la care troica UE-SUA-Rusia trebuie sa isi finalizeze lucrarile. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.