Toti indicii bursieri s-au apreciat, iar valoarea tranzactiilor s-a ridicat la 16,6 milioane de euro Daca in sedinta anterioara au determinat scaderi la nivelul indicilor bursieri, ieri, actiunile celor mai lichide societati tranzactionate la Bu

Toti indicii bursieri s-au apreciat, iar valoarea tranzactiilor s-a ridicat la 16,6 milioane de euro

Daca in sedinta anterioara au determinat scaderi la nivelul indicilor bursieri, ieri, actiunile celor mai lichide societati tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au readus piata pe verde. Actiunile Petrom (SNP) au recuperat 1,87% din deprecierea de 2,6% de miercuri, titlurile Impact (IMP) au urcat cu aproape 4%, iar actiunile Transelectrica (TEL) s-au scumpit cu 3,3%.

Valoarea tranzactiilor incheiate ieri s-a ridicat la 16,6 milioane de euro (58,61 milioane de lei), la un volum de 157,06 milioane de actiuni transferate.

Indicele BET a crescut cu 1,09% fata de sesiunea anterioara, indicele Compozit s-a apreciat cu 0,55%, iar actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au urcat, in medie, cu 0,85%. Segmentul SIF-urilor a obtinut, ieri, 26,2 milioane de lei, reprezentand aproximativ 44% din total.

SIF4, cea mai tranzactionata societate de investitii

Cea mai tranzactionata societate de investitii a fost, pentru a doua sedinta consecutiv, SIF Muntenia (SIF4), cu 6,8 milioane de lei. Actiunile SIF4 au crescut cu 0,49%, pana la 2,0600 lei/titlu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.