Romanii se pot considera mai saraci anul acesta, comparativ cu anul trecut. Un studiu realizat de grupul financiar UniCredit arata ca averea financiara neta a romanilor va cobori pana la sfarsitul lui 2007 la 10% din PIB, fata de 11%, in 2006. &bdqu
Romanii se pot considera mai saraci anul acesta, comparativ cu anul trecut. Un studiu realizat de grupul financiar UniCredit arata ca averea financiara neta a romanilor va cobori pana la sfarsitul lui 2007 la 10% din PIB, fata de 11%, in 2006. „Scaderea avutiei s-a produs in pofida ritmului sustinut de acumulare de resurse, din cauza ca romanii se imprumuta mai mult decat economisesc“, a declarat Rozalia Pal, senior economist la UniCredit Tiriac Bank. Avutia financiara pe cap de locuitor a romanilor se ridica la nivelul acestui an la 1.441 de euro, in timp ce indatorarea totala pe cap de locuitor este 888 de euro. Calculele UniCredit arata ca avutia neta corectata, care include si creditele contractate pentru investitii in locuinte, este de 710 euro pe cap de locuitor. Analistii bancii au calculat cifrele tinand cont de resursele financiare acumulate de populatie - constand in depozite bancare, titluri sau plasamente in asigurari, fonduri de pensii etc. - din care se scad datoriile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.