Politisti italieni au patruns in camera unui barbat suspectat ca ar conduce mafia siciliana si l-au arestat in timp ce se uita la un show de televiziune despre arestarea unui alt sef mafiot, relateaza Reuters.

Politia a spus ca Michele Catalano se uita, joi noapte, la ultimul episod  al mini-serialului "Capul capilor", care a ecranizat momentul in care a fost arestat, in 1993, liderul mafiei Cosa Nostra, Salvatore "Toto" Riina.

Catalano, de 48 de ani, a fost suspectat ca a condus mafia siciliana, fiind in subordinea lui Salvatore Lo Piccolo ("capul capilor") care a fost arestat in aceasta luna, dupa ce a fugit de autoritati 25 de ani.

Catalano este acuzat de trafic de droguri si de extorcare.

Lo Piccolo a preluat conducerea mafiei de la succesorul lui Riina, Bernardo Provenzano,  care a fost si el arestat anul trecut, dupa ce a reusit sa stea departe de politie timp de 40 de ani.

Potrivit Politiei, aceste arestari a slabit puterea mafiei, care continua sa ramana fara conducere.

Politicieni si oameni de cultura au criticat mini-serialul difuzat pe Channel 5 pentru ca il portretiza pe Riina drept un erou si i-au cerut patronului Mediaset, care apartine fostului prim-ministru Silvio Berlusconi, sa nu mai difuzeze ultimul episod, insa reprezentantii Mediaset au refuzat acest lucru.

Poreclit Bestia din cauza brutalitatii sale, Riina a fost conamnat pentru mai mult de o suta de crime.
Mediafax