Cu mult, mult timp in urma, intr-o galaxie foarte indepartata, George Lucas s-a apucat sa creeze un univers fantastic. Si i-a iesit chiar foarte bine, dovada ca acum, noi toti ne bulucim de cate ori mai apare un episod din 'Star Wars>> (1977). Produ
Cu mult, mult timp in urma, intr-o galaxie foarte indepartata, George Lucas s-a apucat sa creeze un univers fantastic. Si i-a iesit chiar foarte bine, dovada ca acum, noi toti ne bulucim de cate ori mai apare un episod din 'Star Wars>> (1977). Productia poate fi notata, astazi, pe site-ul www.gardianul.ro ca fiind cel mai bun film al tuturor timpurilor.

Primul film din seria „Star Wars“ a fost lansat pe 25 mai 1977. Productia 20th Century Fox a devenit un fenomen al culturii pop, acesteia urmandu-i doua continuari „Imperiul contraataca“ si „Intoarcerea lui Jedi“. Incasarile totale, calculate anul acesta, pentru intreaga serie „Star Wars“ ajung undeva la 4,3 miliarde de dolari, seria devenind, astfel, cea mai bine vanduta din toate timpurile.

Toata lumea stie despre ce e vorba in „Razboiul stelelor“, chiar daca n-a vazut nici un episod. Anakin Skywalker si gasca sa se fåtåie de colo-colo, incaieråndu-se cu personajele negative si in general veghind la mentinerea pacii in galaxie, Forta fie cu ei! Anakin, ca de altfel toata distributia, este pur s i simplu un personaj de basm. Cam ca Greuceanu, daca vreti. Initial personaj pozitiv, Anakin va trece de partea intunecata a Fortei, devenind Darth Vader, personajul negativ al seriei. ~la negru, care respira greu! Pe långa Anakin, ale carui ascensiune si decadere sunt totusi partea cea mai interesanta a seriei, mai apar o multime de personaje. De la cei doi copii ai sai, Luke si Leia, facuti cu splendida Natalie Portman, påna la tot soiul de roboti, unul mai memorabil decat altul. Plus fabulos-legendarul Chewbacca si Han Solo alias Harrison Ford in tinerete.

George Lucas si-a creat practic un univers mitologic personal


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.