Un spectacol neconventional in imagini incerte, dar de senzatii, care vine sa atraga mai ales publicul tanar! "Povestitorul" Marius Manole, "Fata" Carmen Ungureanu si "Studentul" Eduard Adam se intalnesc in "Privighetoarea si Trandafirul" (Oscar Wilde), in regia lui Carmen Lidia Vidu. Spuneam ca se intalnesc si o fac printr-un monolog complet de elemente teatrale, muzicale, dansante, video spre a descoperi "cea mai minunata minune a lumii: iubirea".


EFECT SCENIC. Un spectacol-metafora, despre sacrificiul total al privighetorii care isi daruieste inima pentru doi indragostiti. Ei pot fi impreuna conditionat: "Voi dansa cu tine, daca imi vei aduce trandafiri rosii", spune Fata. Sangele din inima privighetorii inroseste trandafirul primordial, care vine in sprijinul dragostei celor doi.  Surpriza vine la finalul piesei, dupa ce monologul iubirii ia sfarsit, la fel ca "viata cantecului", o data cu refuzul fetei de a-i impartasi iubirea tanarului student.  

Marius Manole, o alegere fericita pentru conceptul teatral dorit. Alaturi de proiectiile video care nu vor sa arate ca sunt trendy, ci ca pot construi o multitudine de semnificatii a ceea ce inseamna sinestezie: intrepatrunderea dintre voce, text, muzica, dans, proiectie video.

Prin montarea spectacolului regizat de Carmen Lidia Vidu suntem in acord cu Antonin Artaud: nu se mizeaza pe text, ci mai ales pe emotia, gestica si mimica actorului, adica tot ce se poate si tot ce poate exprima un actor: "Adevaratele sentimente sunt intraductibile".