Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel, a sfintit, ieri dimineata, crucea de marmura ce marcheaza locul in care va fi altarul Catedralei Neamului. Ansamblul arhitectural va costa 400 de milioane de euro si va avea doua hramuri, al Sfantului
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel, a sfintit, ieri dimineata, crucea de marmura ce marcheaza locul in care va fi altarul Catedralei Neamului. Ansamblul arhitectural va costa 400 de milioane de euro si va avea doua hramuri, al Sfantului Apostul Andrei si hramul “Inaltarea Domnului”. La ceremonie au fost prezenti, pe langa politicieni, si IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, IPS Vladimir, Mitropolitul Republicii Moldova, subordonat Patriarhiei Ruse, cu care Patriarhia Romana se afla in conflict pe tema a trei eparhii reactivate in Republica Moldova. In discursul pe care l-a rostit inaintea slujbei de sfintire a crucii, patriarhul Daniel a spus ca Biserica Ortodoxa Romana (BOR) este recunoscatoare celor care au ajutat-o sa obtina un loc pentru construirea catedralei, “Parlamentului Romaniei care a dat o lege speciala astfel incat acest loc sa fie consacrat catedralei”. PF Daniel a multumit oficialilor prezenti la ceremonie si a spus ca spera sa se reintalneasca in “patru, cinci, maximum sase, sapte ani, cand s e va termina constructia”. Ridicarea grupului arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului, care se intinde pe maximum patru hectare, va costa, potrivit estimarilor expertilor, 200 de milioane de euro fara finisari si inca 200 de milioane pentru finisari, pictura si instalatie de incalzire.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.