Vanzarile de notebook-uri au crescut cu 92% in trimestrul al treilea fata de anul trecut. Piata pentru unitati desktop a crescut cu aproape 17.5% ca numar de unitati livrate, in timp ce numarul de servere x86 livrate a crescut cu 21.3% fata de aceeas
Vanzarile de notebook-uri au crescut cu 92% in trimestrul al treilea fata de anul trecut. Piata pentru unitati desktop a crescut cu aproape 17.5% ca numar de unitati livrate, in timp ce numarul de servere x86 livrate a crescut cu 21.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Piata PC din Romania a continuat sa prospere si in al treilea trimestru al anului, urmand tendintele prevazute la inceputul lui 2007. Cererea din segmentele home user si IMM, preturile accesibile, configuratiile tot mai puternice, marketingul agresiv, impreuna cu un numar de proiecte din sectorul public si cel privat au creat din nou o sinergie care a permis o crestere puternica a vanzarilor". a declarat Calin Mirea, analist IDC Romania
El a adaugat ca in timp ce asamblatorii locali raman lideri incontestabili ai pietei desktop, vanzatorii internationali isi mentin suprematia pe piata notebook iar situatia nu se va schimba curand. "Per total, piata ramane fierbinte, in timp ce jucatorii se pregatesc pentru un ultim trimestru si mai bun.", a conchis Mirea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.