O femeie a murit, miercuri seara, pentru ca medicul care era de serviciu la Ambulanta Giurgiu a plecat mai devreme, iar asistenta a ajuns la bolnav fara nici un echipament de resuscitare.

Acest lucru s-a intamplat in conditiile in care s
O femeie a murit, miercuri seara, pentru ca medicul care era de serviciu la Ambulanta Giurgiu a plecat mai devreme, iar asistenta a ajuns la bolnav fara nici un echipament de resuscitare.

Acest lucru s-a intamplat in conditiile in care se stia ca este vorba despre o persoana care se sufoca, adica despre o urgenta de gradul zero. „A plecat cu manile goale la o femeie care se sufoca, iar in masina nu avea trusa pentru resuscitare. Asistenta nu stia care sunt manevrele de resuscitare si a spus ca nu era de competenta ei sa resusciteze un bolnav intrucat a venit doar ca sa faca un transport“, a declarat ieri Raed Arafat, subsecretar de stat pentru asistenta medicala de urgenta in Ministerul Sanatatii Publice. Acesta a precizat ca Serviciul de Ambulanta Giurgiu a preluat cazul dupa mai multe insistente ale familiei, cu toate ca un pacient dispneic, care sufera de insuficienta respiratorie, aflat la o varsta inaintata reprezinta o urgenta de gradul zero. „Nu conteaza ca are 75 sau 80 de ani, varsta este irelevanta, daca medicii sunt competenti, viata unui batran cu diverse afectiuni p oate fi prelungita chiar si cu cativa ani“, a adaugat Arafat. Mai mult, Raed Arafat a precizat ca medicul care trebuia sa fie de garda plecase de la serviciu inainte de a veni doctorul care trebuia sa-l inlocuiasca.

Actul medical se militarizeaza
Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca va standardiza medicina de urgenta, impunand reguli clare ce vor trebui respectate de personalul medical in desfasurarea activitatii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.