Singura reprezentativa feminina din sportul romanesc cu sanse reale de a obtine viza pentru JO 2008, cea de handbal, va intra de duminica seara in focurile celei de-a XVIII-a editii a Campionatului Mondial, intreceri gazduite in perioada 2-16 decembr
Singura reprezentativa feminina din sportul romanesc cu sanse reale de a obtine viza pentru JO 2008, cea de handbal, va intra de duminica seara in focurile celei de-a XVIII-a editii a Campionatului Mondial, intreceri gazduite in perioada 2-16 decembrie de 11 orase din Franta. Dornic ca handbalul autohton sa fie reprezentat la Beijing, dar si sa obtina o noua performanta mondiala, presedintele FRH, Cristian Gatu, si-a afisat optimismul inaintea plecarii spre Franta si a mentionat ca handbalistele au tot ce le trebuie pentru a repeta figura de la ultima editie, cand au castigat argintul in Rusia. De altfel, echipa antrenata de Gheorghe Tadici (foto) si Dumitru Musi este cotata ca mare favorita in grupa D, unde va intalni China, Tunisia si Polonia, greul urmand sa-l inceapa abia din faza a doua, unde se va ciocni de adversare de calibru in cursa pentru careul de asi.
La ultima editie a Jocurilor Olimpice, Atena 2004, toate sporturile de echipa din Romania au fost obligate in urma esecurilor din turneele preolimpice sa vizioneze cea mai importanta competitie a lumii la televizor. Anul viitor, la Beijing, lucrurile par sa se schimbe, componentii reprezentativelor tricolore de handbal si polo avand mari sanse sa se intersecteze pe aleile Satului Olimpic chinez. Si daca poloistii pregatiti de Vlad Hagiu si Ionut Angelescu si-au asigurat prezenta la ultimul turneu preolimpic de la Oradea, din martie 2008, in schimb, de duminica, este randul handbalistelor antrenate de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi sa intre in focuri si sa tinteasca spre Beijing. Conform IHF, Franta va gazdui in perioada 2-16 decembrie cea de-a XVIII-a editie a Campionatelor Mondiale, intrecere cu o implicatie majora pentru cursa olimpica, deoarece castigatoarea urmeaza sa primeasca direct vizele pentru China, in vreme ce ocupantele locurilor 2, 3 si 4 isi vor usura misiunea prin obtinerea organizarii ultimelor turnee preolimpice.
Gatu asteapta medalii
Distribuita in grupa D, alaturi de China, Tunisia si Polonia, reprezentativa noastra va debuta in competitia mondiala, duminica, de la ora 18, impotriva exoticei selectionate chineze, partida urmand sa fie transmisa in direct pe TVR 2. Din pacate, din lotul tricolor vor lipsi Valentina Elisei si Cristina Varzaru, accidentate, dar si alte doua jucatoare de top, Carmen Amariei-Lungu si Simona Gogarla, care n-au fost cooptate in lotul pentru Franta. "Echipa si-au ales-o antrenorii, care sunt creditati sa faca acest lucru, si nu fac comentarii care ar fi deja tardive si fac parte din cu totul alta zona. Din punctul meu de vedere au ales c ea mai buna echipa, cu responsabilitatea de rigoare", a comentat presedintele FRH, Cristian Gatu, adaugand ca este optimist in ceea ce priveste parcursul tricolor spre medalii. "Eu imi pastrez optimismul si mi se pare normal sa credem cu totii in aceasta echipa. Sunt cateva echipe care aspira ca si noi sa fie pe podium si din aceasta lupta cea mai in forma si cea mai cerebrala va avea castig de cauza la final", a spus Gatu, nevoit sa plece mai repede cu masina spre Franta deoarece n-a reusit sa-si invinga teama de zborurile cu avionul. "Ma duc in Franta ca sa veghez asupra unitatii si a relatiilor interumane din interiorul echipei. Nu ca politist, ci ca responsabil de aceasta treaba", a continuat fostul mare sportiv, care a mai apreciat si schimbarea mentalitatii jucatoarelor. "Nu s-a discutat nimic despre prime! Voi discuta cu fetele in Franta. N-a fost nici momentul, nici fetele n-au solicitat o discutie de acest gen. Asta inseamna ca au devenit profesioniste. Ele stiu ca dupa orice succes va veni o recompensa pe masura", a concluzionat Gatu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.