Poetul a ramas fara crama de la Galicea Mare - Dolj, dupa ce instanta suprema a retrocedat cladirea mostenitorilor boierului Petre Durlanescu.

Mostenitorii lui Durlanescu au obtinut la Inalta Curte de Casatie si Justitie recunoasterea dreptului lor asupra cramei detinute de Mircea Dinescu in Galicea Mare, judetul Dolj, si au trimis joi un executor judecatoresc avind misiunea de a-l evacua pe poet. De comun acord s-a stabilit aminarea cu citeva zile a actiunii, pentru ca Dinescu sa-si ia si ultimele lucruri din imobilele respective. Crama impreuna cu alte citeva cladiri si un teren de aproximativ 8.000 metri patrati au facut parte dintr-un IAS pe care poetul l-a cumparat in 2004 de la Agentia Domeniilor Statului (ADS).

Crama de la Galicea nu are nici o legatura cu celebrul conac de la Cetate, situat pe malul Dunarii, proprietate despre care poetul anunta ca „este sanatoasa, bine mersi, indiferent de ce ar dori alte persoane". Dinescu nu risca sa piarda si conacul, fiindca acesta nu a apartinut niciodata unei persoane private, ci a fost construit in 1880 de catre stat, iar poetul l-a cumparat de la proprietarul de drept - Primaria Cetate.

Mostenitorii boierului Durlanescu mai revendica in instanta si via de 15 hectare arendata de Dinescu, dar el nu este parte in acest proces, deoarece a inchiriat terenul de la Academia Romana. Dinescu nu-si face insa probleme din cauza unei viitoare decizii de retrocedare a viei, fiindca si-a luat masurile necesare pentru a nu iesi din afaceri: in momentul de fata planteaza 50 de hectare cu vita nobila.