Investitiile de pe piata hoteliera din orasul de pe Bega depasesc 100 milioane de euro. Investitorii se orienteaza in special in constructia de unitati de cazare de trei stele, care se dovedesc cele mai profitabile. Nume celebre precum cel al contro
Investitiile de pe piata hoteliera din orasul de pe Bega depasesc 100 milioane de euro. Investitorii se orienteaza in special in constructia de unitati de cazare de trei stele, care se dovedesc cele mai profitabile. Nume celebre precum cel al controversatului om de afaceri Marian Iancu sau al subprefectului Gheorghe Ciobanu se afla pe lista persoanelor care aloca milioane de euro in constructia de noi hoteluri in Timisoara.

Spatiile de cazare in regim hotelier existente la ora actuala in Timisoara nu acopera nici pe departe cererea de pe piata, in conditiile in care, in fiecare an, capitala Banatului este vizitata de peste 200.000 de turisti si oameni de afaceri. In cele 75 de hoteluri, pensiuni si vile de lux din municipiul de pe Bega sunt disponibile circa 4.500 de locuri de cazare, majoritatea fiind ocupate tot timpul anului. Cererea crescanda de pe piata de profil si oportunitatea amortizarii rapide a cheltuielilor a fost sesizata de oamenii de afaceri cu potential din zona, care au inceput sa investeasca sume uriase in afacerile cu hoteluri.

„Investitia in hoteluri &ic irc;n Timisoara este foarte rentabila, deoarece acesta este un oras de tranzit, cu multi investitori. Din totalul clientilor hotelului, 75% sunt oameni de afaceri din tari precum Italia, Germania sau Austria“, spune Octavian Mares, administratorul unei companii hoteliere care recent a investit 2,5 milioane de euro intr-un hotel de patru stele cu o capacitate de 100 de locuri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.