Concluziile anchetei privind uciderea jaguarului negru Betty, de la Gradina Zoologica Baneasa, vor fi inaintate Parchetului, au anuntat surse din cadrul Primariei Capitalei. Aceleasi surse au precizat, pentru ziarul „Gardianul“, ca afacerea „Jaguarul“ are legatura cu tunul imobiliar care se incearca sa fie dat pe terenurile Gradinii Zoologice, tun de care nu sunt straini factori de decizie din cadrul Primariei sectorului 1. Doua hectare de teren ale gradinii au fost revendicate, litigiul aflandu-se, astazi, pe rolul instantei de judecata, dupa ce revendicatorii au refuzat rascumpararea in bani a terenului in litigiu. Incidentul de marti pare, astfel, a fi un pretext pentru evacuarea Gradinii Zoologice de pe acel amplasament.

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a anuntat, ieri, ca Gradina Zoologica din Bucuresti a fost inchisa pentru public, incepand de miercuri, pana la finalizarea anchetei dispuse dupa uciderea jaguarului Betty de catre ingrijitori, in incercarea de a-l prinde cand a evadat fortand gardul custii. Videanu a declarat ca au existat indicii referitoare la o spartura in gard, care l-au facut sa sesizeze Politia in legatura cu acest caz. Inspectorii din Primaria Capitalei urmeaza sa stabileasca in ce conditii a reusit sa scape jaguarul din cusca, cum s-a desfasurat operatiunea de prindere si care au fost imprejurarile care au dus la moartea acestuia. Jaguarul Betty a fost ucis, marti, de angajatii Gradinii Zoologice Bucuresti in incercarea lor de a-l prinde cand sarea gardul parcului, anterior veterinarul tranchilizandu-l, dar fara rezultat. Marti, in jurul orei 16.00, jaguarul a evadat din cusca prin fortarea gardului.

Pretext
Surse din cadrul Primariei Capitalei au precizat, insa, sub protectia anonimatului, ca este cel putin ciudat cum a reusit un jaguar sa „taie“ aproximativ 40 cm de plasa sudata, neruginita, pe verticala, pentru ca apoi sa se strecoare afara din cusca. „Cineva vrea cu tot dinadinsul ca noi, municipalitatea, sa plecam din acea zona a padurii Baneasa. Pot sa va spun ca, in locul in care se afla cusca jaguarului, nu am putut amplasa camere de supraveghere video, asa cum am facut in restul zonelor Gradinii Zoologice. Acest scandal, care se prefigureaza in jurul evenimentului cu jaguarul, vine in sprijinul celor care au interese imobiliare in zona cu pricina“, au precizat sursele citate.

Oferta
Reprezentantii Primariei Generale sustin, prin Directia Juridica, ca „prin notificarile formulate in baza Legii nr. 10/2001, d-na Filipoiu Manuela Nicoleta si dl. Gressian Emilian au solicitat restituirea in natura a terenului in suprafata de 20.000 mp., situat in strada Erou Iancu Nicolae nr.