Lucrarile de constructie la terminalul petrolier marin al grupului Rompetrol vor fi finalizate in luna septembrie a anului viitor. Constructia a inceput anul trecut, iar pana in prezent au fost investite  mai mult de 90 de milioane de dolari, fo
Lucrarile de constructie la terminalul petrolier marin al grupului Rompetrol vor fi finalizate in luna septembrie a anului viitor. Constructia a inceput anul trecut, iar pana in prezent au fost investite mai mult de 90 de milioane de dolari, fondurile fiind alocate din sursele proprii ale companiei. Terminalul este amplasat la 8,7 kilometri de rafinaria Petromidia si va fi utilizat pentru importul si exportul de titei, dar in acelasi timp va permite accesul in zona Portului Midia a navelor de mare tonaj. "Proiectul scurteaza cu aproximativ 33 de kilometri drumul de acces al titeiului pe conducta dintre petrolier si rafinarie, realizand in acelasi timp importante reduceri de cost, de cel putin 3 dolari/tona", se arata intr-un comunicat al grupului Rompetrol.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.