PROCESOARE. Chipul consolei PlayStation 3 a fost folosit cu succes pentru spargerea parolelor intr-un timp record, informeaza editia electronica a BBC. O parola de opt caractere a fost descifrata cu ajutorul procesorului Cell din componenta PS3 in numai cateva ore, aceasta sarcina durand, in mod normal, cateva zile. Arhitectura procesorului Cell permite efectuarea unui numar de 100 de ori mai mare de operatii pe secunda decat un procesor puternic Intel.


FOTO. Noile aparate foto D3 si D300 de la Nikon sunt disponibile si pe piata romaneasca. Ambele DSLR-uri folosesc procesor de imagine Expeed si sunt dotate cu functia Live View, pe un ecran LCD VGA de 3 inchi. D3 incorporeaza senzorul de imagine in format FX de 12,1 megapixeli si permite fotografierea a 9 cadre pe secunda. Modelul D300 pastreaza formatul DX, are o rezolutie de 12,3 megapixeli si captureaza 6 cadre pe secunda.


CYBER-INFRACTIUNI. Akill este numele sub care este cunoscut un  tanar de 18 ani suspectat ca ar coordona activitati cibernetice infractionale desfasurate de un grup international. FBI estimeaza ca Akill controleaza peste 1,3 milioane de computere din intreaga lume, pe care le-a infectat, reusind sa isi insuseasca ilegal peste 25 de milioane de dolari cu ajutorul informatiilor sustrase. Akill a fost retinut in Noua Zeelanda si risca 10 ani de inchisoare, daca va fi gasit vinovat.


MODIFICÃ…RI. Facebook a fost nevoit sa isi modifice recent lansatul sistem de publicitate dupa ce s-a confruntat cu o serie de plangeri venite din partea utilizatorilor, care acuzau faptul ca date personale erau facute publice fara acordul acestora. Modificarile impun consimtamantul explicit al utilizatorilor inainte ca informatii care ii privesc sa poata fi accesate
de alti utilizatori.