Manifestari     Primaria din Colmenar Viejo - Madrid in colaborare cu FEDROM - Federatia Asociatiilor Romanesti din Spania au organizat aseara, in cinstea Zilei Nationale, o intalnire la care s-au citit povesti pentru copii, in roman
Manifestari     Primaria din Colmenar Viejo - Madrid in colaborare cu FEDROM - Federatia Asociatiilor Romanesti din Spania au organizat aseara, in cinstea Zilei Nationale, o intalnire la care s-au citit povesti pentru copii, in romana si spaniola, si s-au recitat poezii. Invitatii au mai putut urmari filmul romanesc "Occident" si un spectacol de folclor. Manifestari dedicate Zilei Nationale au fost anuntate si de catre asociatiile romanesti din Alcala de Henares si Coslada. In organizarea manifestarilor - spectacole pentru copiii, spectacole folclorice - s-au implicat si primariile locale. Astazi, romanii din Torino se intalnesc la Sermig (Piazza Borgo Dora) pentru o manifestare ce va cuprinde animatie pentru copii. Dupa-amiaza, don Luigi Ciotti, presedintele Grupului Abele, va da startul programului "Jocul in piata", in care cetatenii romani si italieni vor avea ocazia sa faca schimb de cunostinte in domenii ca: traditii populare, bucatarie, geografie, istoria tarilor si locurilor natale. Jocul "Italia/Romania Pursuit" va fi condus de Federico Bianco din Orchestra di Ritmi Moderni Arturo Piazza, informeaza Primaria din Torino.   IRIS, LA PADOVA. Seara, romanii de la Torino isi vor aminti de "acasa" cu orchestra "Ciobanasul" din Radauti. La Padova, Asociatia romana Columna, cu sprijinul Institutul Cultural Roman si al Primariei din Padova, organizeaza in cinstea Zilei Nationale o serie de manifestari care au inceput la 24 noiembrie si se vor incheia la 16 decembrie. In cadrul acestora se inscrie si concertul de maine, 2 decembrie, al formatiei Iris, care va canta pentru romani si italieni in Piazza Prato della Valle din Padova. La Venetia. Ziua Nationala va fi marcata printr-un concert extraordinar sustinut la Teatrul Malibran de soprana Felicia Filip, acompaniata de Orchestra Operei de Stat din Brasov. Pentru petrecerea de 1 Decembrie, romanii din Lausanne (Elvetia) sunt asteptati azi la Cave du Chateau, vinoteca din Rue de la Barre.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.