Dezvoltatorul imobiliar Imotrust Arad a achizitionat 70% din partile sociale ale companiei Casa Real Estate Investment din Cluj-Napoca, pentru 2,1 milioane de euro.
Casa Real Estate Investment este o companie de dezvoltare imobiliare, care este implicata in realizarea de proiecte in Cluj-Napoca in valoare de peste 16 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Imotrust, remis pietei Rasdaq si citat de Mediafax. Imotrust a fost infiintata anul trecut, prin fuziunea a sase societati comerciale membre ale grupului Codlea din Arad, si activeaza pe piata imobiliara de constructii civile si industriale. Fondul de investitii olandez Mei Roemenie En Bulgarije Funds, impreuna cu Middle Europe Opportunity Fund II, au raportat, la inceputul lunii octombrie, o detinere de 5% in cadrul companiei, iar Imobil Trust UTA, impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat, au declarat o participatie de 65,76%, din care Imobil Trust UTA detine sub 5%.
Compania a realizat, in primele noua luni, venituri de 55,6 milioane lei, de trei ori mai mari decat in perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul a avansat la 15,59 milioane de lei, de la 4,2 milioane lei in primele trei trimestre din 2006.
Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 56,4%, de la 1,54 milioane lei la 2,41 milioane de lei, in timp ce cheltuielile s-au majorat in primele noua luni de peste trei ori, la 36,48 milioane de lei. Actionarii Imotrust au aprobat la inceputul lunii noiembrie dublarea capitalului social, de la 10,68 milioane de lei la 21,36 milioane de lei, prin aport in numerar, si transferarea actiunilor de pe piata Rasdaq la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti.