Armatorul navei cu care ar fi fugit din tara Omar Hayssam va fi judecat in stare de libertate. Curtea de Apel Bucuresti, sesizata cu propunerea de arestare preventiva a lui Mustafa Tartoussi, a respins ieri cererea procurorilor.

Aceeasi instanta a decis ieri ca ceilalti inculpati din dosarul fugii sirianului, fratii lui Omar Hayssam, Mahmoud si Mukhles, raman cu interdictia de a parasi tara. Hotararile de ieri pot fi atacate cu recurs la instanta suprema.

Audiat joi de instanta, armatorul a sustinut ca este nevinovat si ca motivele invocate de anchetatori pentru arestarea sa sunt neadevarate, deoarece nu intentioneaza sa fuga din Romania. Avocatul sau i-a spus judecatorului ca Tartoussi a refuzat sa se prezinte la Politia din Constanta pentru a-si ridica pasaportul, aspect ce dovedeste ca sirianul nu vrea sa se sustraga de la judecata.  

Prin rechizitoriul trimis recent instantei de procurorii DIICOT, fratii lui Omar si artmatorul sunt acuzati ca ar fi dus la indeplinire planul care i-a permis lui Hayssam sa plece fraudulos din Romania, la bordul navei Iman-T, anul trecut, la sfarsitul lunii iunie.