Pelicula lui Cristian Mungiu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" apare pe lista de filme eligibile pentru o nominalizare la Globul de Aur, la categoria "Cel mai bun film strain", potrivit site-ului oficial al Asociatiei Presei Straine de la Hollywo

Pelicula lui Cristian Mungiu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" apare pe lista de filme eligibile pentru o nominalizare la Globul de Aur, la categoria "Cel mai bun film strain", potrivit site-ului oficial al Asociatiei Presei Straine de la Hollywood, www.hfpa.org. Filmul romanesc este eligibil, alaturi de alte 60 de pelicule in care cel putin 51% din dialog este intr-o alta limba decat engleza, chiar daca sunt filme americane, potrivit unui nou regulament. Pe lista se regasesc astfel "The Diving Bell and the Butterfly", o coproductie Franta-SUA, sau "Kite Runner", din SUA, care s-ar fi incadrat la categoria "Cel mai bun film", dupa vechiul regulament. In schimb, filme ca pelicula israeliana "The Band's Visit" devin eligibile pentru categoria "Cel mai bun film", pentru ca majoritatea dialogului este in engleza. Cea de-a 65-a editie a Globurilor de Aur va avea loc la 13 ianuarie, la Beverly Hilton. Nominalizarile vor fi anuntate la 13 decembrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.