Sute de baloane cu aer cald de diverse forme si culori au strabatut cerul orasului mexican Leon cu ocazia celei de-a sasea editii a Festivalului International al Baloanelor. Mii de oameni se intalnesc anual pentru a urmari din aer sau de pe pamant zb
Sute de baloane cu aer cald de diverse forme si culori au strabatut cerul orasului mexican Leon cu ocazia celei de-a sasea editii a Festivalului International al Baloanelor. Mii de oameni se intalnesc anual pentru a urmari din aer sau de pe pamant zborul lin al unui astfel de aparat. Cei mai incantati sunt copiii care se bucura la fiecare balon ridicat in aer.       Germania - Biblie veche furata dintr-o biserica O biserica din Germania a fost pradata tocmai in timpul unei sluj­be, hotii reusind sa fure o Biblie veche de 300 de ani si sa goleasca de bani cutia milei. Disparitia Bi­bliei si a banilor din Biserica Martin Luther din Berlin a fost constatata abia la finalul slujbei de 90 de minute, la care au participat 150 de enoriasi. Preotul Dieter Spanknebel a precizat ca Biblia, invelita in lemn si piele, a fost tiparita in 1704, avand ilustratii realizate de faimosul gravor elvetian Matthaeus Merian. Va­loarea ei a fost estimata la 5.000 de euro. "Hotilor nu le va fi usor sa vanda acea Biblie. Ar fi mai inteligent din partea lor sa o aduca inapoi", a adaugat preotul, citat de Reuters.     Recompensa - 10.000 de dolari pentru un papagal Pierdut papagal cu accent de Brooklyn. Recompensa: 10.000 de dolari! Papagalul, un gri african pe nume Franklin, a disparut in urma cu o saptamana, iar pro­prie­­tara sa, Leigh Ann Frankel, este foarte ingrijorata. "Franklin este copilul meu. In fiecare dimi­neata se trezeste si spune: Buna, mami! Ce faci?", a declarat fe­meia, citata de Associated Press. Ea a adaugat ca pasarea a ajutat-o sa treaca peste multe momente neplacute experimentate in ultimii ani. Papagalii gri africani pot trai peste 50 de ani.     Italia - Fotomodelele fac reclama la sicrie Fotomodelele din Italia fac re­cla­ma la sicrie intr-un calendar de pe site-ul unei firme de servicii fu­nerare, informeaza Sky News. Fir­ma, cu sediul la Roma, a publicat foto­grafii cu 12 femei care pre­zin­ta sicriele scoase la vanzare pe site. Ide­ea ii apartine lui Maurizio Matteucci, fiul proprietarului firmei. Acesta spera ca posterele sa ii in­curajeze pe oameni sa fie mai destinsi in legatura cu moartea. In afara calendarelor, site-ul firmei Cofanifunebri mai ofera brichete, tabachere si ceasuri in forma de sicrie.     Intentie - Hotel, transformat din inchisoare O inchisoare, care candva a fost un azil medieval pentru nebuni, a fost scoasa la vanzare de Ministe­rul de Finante al Frantei. Este vor­ba despre Inchisoarea Sainte-Anne din centrul orasului Avig­non, su­dul tarii, una dintre cele mai populare destinatii turistice din zona. Clasificata ca monument istoric, aceasta a fost initial, in secolul al XIII-lea, un azil pentru nebuni - cam in aceeasi perioada in care Avignon a devenit casa Suvera­ni­lor Pontifi expulzati din Roma. Pana in 2003, noteaza Independent Online, a functionat ca o in­chisoare, una considerata printre cele mai insalubre din tara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.