The American Heart Association (AHA) si-a modificat semnul distinctiv pentru alimentele benefice inimii, cele cu un continut scazut de grasimi trans, pentru a asigura incadrarea acestora in campaniile educative pentru consum.

Stampila alb
The American Heart Association (AHA) si-a modificat semnul distinctiv pentru alimentele benefice inimii, cele cu un continut scazut de grasimi trans, pentru a asigura incadrarea acestora in campaniile educative pentru consum.

Stampila alb-rosie face parte din programul AHAa€™s Food Certification Program si arata ca produsele nu provoaca boli cardiace intr-o tara unde acestea sunt cauza deceselor a peste 870.000 persoane anual.

Conform programului, creat pentru cei cu varste mai mari de 2 ani, o portie de alimente trebuie sa contina mai putin de 0,5 g grasimi trans, mai putin de 3 g de grasime, de 1 g de grasimi saturate, un colesterol de 200 g sau egal, iar sodiu mai putin sau egal cu 480 mg pentru alimentele individuale. De asemenea, trebuie sa contina cel putin 10 procente din cantitatea zilnica recomandata de proteine, vitaminele A, C, calciu, fier sau fibre dietetice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.