Incet, dar sigur, democratii se distanteaza de PLD si par ca nu-si mai asuma motiunea de cenzura ca pe un demers comun. PLD e lasat singur sa decida cand isi depune motiunea si de unde isi ia semnaturile necesare pentru sustinerea ei.

Deranjati ca PLD-ul lui Theodor Stolojan le-a stirbit din procentele de la europarlamentare, democratii dau semne ca vor sa rupa „traditionala“ prietenie cu fostii disidenti din partidul lui Tariceanu. Nu s-au grabit sa-si puna semnaturile pe motiunea de cenzura cu care PLD ameninta, de peste o luna, sa dea jos Guvernul. Initial PD si PLD au anuntat ca-si asuma in comun acest demers, dar euroscrutinul le-a stricat planurile. Parlamentarii celor doua partide au impreuna 102 semnaturi, iar pentru depunerea motiunii ar mai avea nevoie de alte 14 voturi. Plus alte semnaturi de rezerva, in cazul in care vreunul dintre parlamentari si-ar anunta ulterior retragerea de pe lista de sustinere.

PLD negociaza singur
Daca la inceput partidul lui Boc a anuntat ca se va implica in sustinerea demersului PLD, acum democratii nu par dispusi sa se mai implice prea mult. „Noi o s a-i ajutam, o sa semnam pentru motiune, ca doar avem acelasi scop: demiterea Guvernului Tariceanu II. Nu putem sa ne disociem de acest demers, dar in nici un caz nu vom face nici un fel de negocieri ca sa-i convingem pe unii si pe altii sa sustina motiunea PLD“, a precizat pentru „Gardianul“ vicepresedintele democrat Ioan Oltean. Si liderul grupului PD din Camera, Cristian Radulescu, ne-a declarat ca decizia depunerii motiunii apartine in totalitate PLD si tot liberal-democratii trebuie sa rezolve si problema negocierilor pentru a-si asigura sustinerea.

Cu påra la presedinte
Reticenta PD nu a trecut neobservata de liderii PLD.