Flavio Tosi, primarul Veronei, n-a innebunit cånd a declarat ca doreste „sa deromanizeze orasul“ si ca Verona va deveni primul loc eliberat de sub tirania romånilor. Verona a declarat demult ca vrea sa scape in primul rå
Flavio Tosi, primarul Veronei, n-a innebunit cånd a declarat ca doreste „sa deromanizeze orasul“ si ca Verona va deveni primul loc eliberat de sub tirania romånilor. Verona a declarat demult ca vrea sa scape in primul rånd de italieni. Orasul lui Romeo si al Julietei este un fief secesionist al Ligii Nord, condusa de Umberto Bossi, care lupta pentru ruperea nordului italian de restul peninsulei si crearea unui stat himeric, numit Padania. Padania desemneaza teritoriul de la nord de fluviul Pad, diferit oarecum ca istorie de restul Italiei.

In 1999 am facut o investigatie in zona Valpantena, la 20 de kilometri nord fata de oras, unde sunt concentrate peste 200 de societati de prelucrare a marmurei. Am ramas socat sa aud din gura patronilor ca nu au angajati italieni de la sud de fluviul Pad si ca prefera sa recruteze mai degraba forte din fosta Iugoslavie. Italienii nu respecta legile, asta auzi la tot pasul in orasele Padaniei, in Venetia, Treviso, Padova, Milano, Bergamo, Brescia sau Torino.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.