Şedinta de ieri a Bursei de Valori Bucuresti a continuat in aceeasi tendinta a zilelor trecute, cu volatilitate ridicata in cursul aceleiasi zile, sustinuta de cresterile burselor externe. "Şedinta de ieri a fost o dovada a faptului ca piata romane
Şedinta de ieri a Bursei de Valori Bucuresti a continuat in aceeasi tendinta a zilelor trecute, cu volatilitate ridicata in cursul aceleiasi zile, sustinuta de cresterile burselor externe. "Şedinta de ieri a fost o dovada a faptului ca piata romaneasca se mai uita din cand in cand cu coada ochiului spre bursele externe. Volatilitatea de astazi, debutul cu cresteri foarte mari a fost o reactie a cresterii de miercuri a burselor americane, dar si a celor europene. Aceste aprecieri au insuflat o doza de optimism bursei romanesti, reflectat in aprecieri cu peste doua procente in debutul sedinsei, in special pentru sectorul financiar. Dar s-a dovedit ca nu au fost suficienti bani ca sa sustina piata, pentru ca au fost multi care au profitat de cresteri si si-au marcat profiturile si piata a mai scazut pana la inchiderea sedintei. Au fost destule aprecieri importante ale emitentilor, in special ale unor companii de pe Rasdaq, de exemplu Imotrust. Din cauza scaderilor foarte mari ale valorii nominale din ultima perioada, in astfel de sedinte cu tendinta ascendenta, acestea cunosc cresteri mai importante", ne-a explicat Mihai Chisu, broker la Egnatia Securities. Totalul tranzactiilor din sedinta de ieri a BVB a fost de 66,7 milioane de lei, din care piata Rasdaq a avut 8,1 milioane. toti indicii s-au apreciat, cea mai importanta fiind pentru BET, de 1,09/. BET-C a crescut cu 0,55 procente, in timp ce BET-FI a castigat 0,85%. Cea mai pregnanta crestere a fost in cazul Amonil, sustinuta de schimburile cu 9,9% din titluri, pe fondul unui rulaj total de 110 milioane de titluri la pretul mediu de 0,1 lei, in crestere cu 7,95 procente. Companiile petroliere au avut volume mari de tranzactionare ieri, Petrom avand un rulaj de 6,8 milioane de titluri pentru 3,36 milioane de lei, in timp ce Rompetrol Rafinare a tranzactionat aproape 8 milioane de actiuni. Pe sectorul financiar, toate SIF au cunoscut aprecieri in jurul a 1 procent, cea mai importanta crestere fiind pentru SIF Banat-Crisana, care a crescut cu 1,65%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.