Procurorii DNA au declansat o ancheta penala cu privire la posibila fraudare a concursului pentru ocuparea posturilor de conducere la nivelul parchetelor. Surse judiciare sustin ca printre cei impotriva carora se fac cercetari in acest dosar se afla
Procurorii DNA au declansat o ancheta penala cu privire la posibila fraudare a concursului pentru ocuparea posturilor de conducere la nivelul parchetelor. Surse judiciare sustin ca printre cei impotriva carora se fac cercetari in acest dosar se afla si proaspatul cåstigator al concursului pentru ocuparea postului de prim-procuror al Parchetului de pe långa Tribunalul Bucuresti, Sterian Guli.

Potrivit acelorasi surse, procurorul Eugen Cojocaru, de la parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a fost, la randul sau, chemat aseara la sediul DNA pentru audieri. Cojocaru a fost membru supleant in comisia de examinare a Institutului National al Magistraturii, organizatorul concursului. Ca de obicei, reprezentantii DNA au refuzat sa ofere vreun amanunt cu privire la numele persoanelor suspectate si cercetate in acest dosar, cat si cu privire la infractiunile pe care acestea se presupune ca le-ar fi comis.

Neoficial, se pare ca atat Sterian Gulii, cat si alti doi candidati sunt cercetati pentru o posibila oferire de mita, in vederea obtinerii subiectelor inaintea sustinerii examenului. In acest sens, invinuitii ar fi beneficiat d e complicitatea unor membri ai comisiei de examinare, precum si din partea unor reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.