„Fanii Universitatii vor sa vina cu benzina sa dea foc la scaune", atentioneaza Iuliu Muresan inaintea primului derby dupa trei decenii intre CFR si „U" Cluj, extremele clasamentului din Liga I.

Dupa 31 de ani, Clujul are parte de un nou derby. Duminica, intregul oras se va conecta la meciul orgoliilor dintre liderul CFR si ocupanta ultimei pozitii, Universitatea, iar pregatirea derby-ului Ardealului se desfasoara dupa tiparele arhicunoscute in meciurile similare ale echipelor din Capitala. Aproape toti jandarmii din localitate, 250, plus bonusul de politisti comunitari mobilizati de primarul Emil Boc vor incerca sa tina la distanta ura indelung manifestata intre fanii lui CFR si ai lui „U". Cu toate acestea, presedintele liderului, Iuliu Muresan, prevede parca Apocalipsa. „Am auzit ca fanii Universitatii vor sa vina cu benzina la stadion sa dea foc la scaune, ca se doreste introducerea de fumigene, petarde si torte", atentioneaza oficialul ceferistilor, care, ca masura preventiva, nu va permite introducerea pe stadion a brichetelor sau a chibriturilor. „Nu se vor baga nici bombe, nici fumigene, asa ca stati linistiti. Am control asupra galeriei", ii raspunde in presa locala seful galeriei Universitatii, Mircea Cenan. Suporterul clujean ridica insa problema numarului mic de bilete pe care CFR l-a oferit, la pret dublu, fanilor adversi. „Dar sint 2.000 de suporteri care vor sa vina la meciul asta. Cum pot sa-i controlez daca s-au dat numai 600 de bilete? Ceilalti 1.400 sau vor falsifica bilete, sau vor ramine in strada, pe linga stadion. Aia chiar credeti ca nu o sa faca scandal?", avertizeaza Cenan. A doua dimensiune a scandalului dintre CFR si Universitatea vizeaza latura politica, pusa tot in contextul suporterilor. Iuliu Muresan il ataca pe Emil Boc in urma declaratiilor de sustinere a ocupantei ultimului loc in meciul de duminica. „Ar fi jenant pentru domnul primar Emil Boc si consilierii locali sa fie nevoiti sa plateasca pagubele facute de galeria echipei pe care o conduc. Oricum, numarul fortelor de ordine va fi marit pentru acest meci. Mai mult, vom controla foarte bine spectatorii, indiferent de locul pe care il vor ocupa", spune Muresan, aluzie la faptul ca autoritatile au oferit sprijin financiar doar Universitatii.

De o eventuala surpriza in meciul de la Cluj asteapta sa profite echipele din Bucuresti. Dupa infringerea de la Arad, Rapid nu mai pare o echipa de temut pentru nimeni. Simbata, FC Vaslui si-a propus sa paraseasca Giulestiul cu un rezultat pozitiv, in ciuda multor probleme de efectiv. „Mergem la victorie, fiindca nu jucam cu extraterestri. O sa respectam pe Rapid ca echipa, dar noi avem planuri mari in acest sezon", a declarat antrenorul Dorinel Munteanu. Steaua va evolua cu echipa a doua la Buzau. Or, partida contra Gloriei va marca inceputul principiului de rotatie a jucatorilor, potrivit declaratiei antrenorului Marius Lacatus. „Vom incerca sa dam o sansa si celor care au jucat mai putin, iar unii sa mai fie si odihniti, indiferent de nume. Vor juca si Badoi, Baciu, Golanski, Bicfalvi", spune Lacatus. Performera etapei trecute, UTA, pregateste o noua lovitura in Stefan cel Mare, acolo unde antrenorul aradenilor, Marin Barbu, se va reintilni cu cuplul Cornel Dinu-Talnar, acelasi pe care l-a invins cu 5-4 cind antrena Foresta Falticeni, iar Dinamo avusese la un moment dat 4-0.