Cercetatorii sunt in cautarea unor cai de testare cat mai rapide
Cercetatorii sunt in cautarea unor cai de testare cat mai rapide si mai eficiente a mai multor tipuri de produse, pentru ca astfel acestea sa fie introduse cat mai repede in lantul industriei alimentare.
Metoda de testare consta in utilizarea unui spectometru, un nou instrument de laborator folosit pentru detectarea substantelor patogene pe suprafata alimentelor.
Aparatul este util nu numai pentru tehnologia produselor alimentare, dar si expertilor in siguranta alimentara si a medicamentelor utilizate in cadrul competitiilor sportive. Conform acestei metode, mostrele din produsele alimentare sunt prelucrate intr-o solutie, care mai intai este detectata la electrospray cu ajutorul gazului dizolvat. Stropii rezultati provoaca ridicarea ionilor caracteristici substantei analizate. In ceea ce priveste mostrele de carne, acestea nu trebuie nici macar dezghetate pentru a putea fi analizate.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Mașina fostului campion de Formula 1 Ayrton Senna, scoasă la vânzare. Cât...
Sursa: wall-street.ro