Bancpost avea la finele lunii octombrie active de 3,4 miliarde euro, in crestere cu 49,12% comparativ cu sfarsitul anului trecut, fara a include creditele externalizate catre EFG Eurobank, a declarat, pentru NewsIn, presedintele Bancpost, Mihai Bogza. Bancpost, controlata de EFG Eurobank Ergasias SA din Grecia, inregistrase la sfarsitul anului trecut active in valoare de 7,7 miliarde lei. "Valoarea totala a activelor pentru anul 2006 si 2007 nu include si creditele externalizate", a mentionat presedintele Bancpost.
Acesta a adaugat ca Bancpost isi va depasi tinta de profit net stabilita prin buget pentru 2007, de 21,6 milioane euro, calculata conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara.
"Bancpost se afla intr-un proces de crestere a retelei de vanzare", a mai spus Mihai Bogza, care a precizat ca banca nu este interesata in viitor sa se extinda in mediul rural, deoarece nu va avea suficient volum de activitate. Pentru sfarsitul acestui an institutia bancara estimeaza o cota de piata de 5% dupa active.
Bancpost era la finalul anului 2006 a sasea banca din sistem dupa active, cu o cota de piata de 4,5% dupa active si de 4,9% dupa volumul total al creditelor.
In acelasi timp, banca detinea o cota de 6,1% pe piata romaneasca a creditelor de retail, 5% la creditele de consum, 10,5% la imprumuturile ipotecare si imobiliare si 4% din piata creditelor pentru companii mari.
Cota de piata a Bancpost pe segmentul depozitelor populatiei era de 4,7% la sfarsitul anului trecut. Banca a afisat in 2006 un profit net de 25,5 milioane lei, dupa ce, in 2005, inregistrase pierderi de 1,2 milioane euro.
La sfarsitul anului 2006, Bancpost cuprindea aproape 200 de unitati si peste 50 de ATM-uri, iar numarul de POS-uri s-a dublat, ajungand la peste 5.200.