Afacerile cu masini la mana a doua merg bine in fostul bloc comunist. Concret, in primele noua luni ale acestui an, vanzarile AAA AUTO Group au crescut cu 32% pe an, la 60.125 autoturisme, iar veniturile totale au atins 350,2 milioane euro, ceea ce i
Afacerile cu masini la mana a doua merg bine in fostul bloc comunist. Concret, in primele noua luni ale acestui an, vanzarile AAA AUTO Group au crescut cu 32% pe an, la 60.125 autoturisme, iar veniturile totale au atins 350,2 milioane euro, ceea ce inseamna o crestere de 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a spus Anthony James Denny, CEO al AAA AUTO Group, comentand rezultatele financiare. "Extinderea cu succes pe pietele din afara granitelor a accelerat semnificativ cresterea noastra", a declarat dl. Denny, fondatorul si proprietarul majoritar al companiei.
AAA AUTO Group este unul dintre primii comercianti auto si furnizori de servicii financiare specifice din regiunea Europei Centrale si de Est, cu operatiuni in Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Polonia si Romania. Compania-mama AAA Auto Group N. V., inregistrata in Olanda, este listata pe bursele de la Praga si Budapesta din septembrie 2007.
In acelasi timp cu cresterea rapida, AAA AUTO Group a reusit sa mentina si o profitabilitate operationala ridicata. Conform rezultatelor financiare consolidate neauditate pe primele noua luni ale anului 2007, profitul brut consolidat pe vanzari a crescut cu 35% pe an, la 61,2 milioane euro, in timp ce EBITDA a ramas neschimbat la 12 milioane euro. Profitul net pentru perioada mentionata a totalizat 4,3 milioane euro.
Cresterea rapida a vanzarilor (+32% year-on-year) si a veniturilor (+40% year-on-year) a fost rezultatul expansiunii puternice a grupului.
De la sfarsitul trimestrului al treilea al anului trecut, AAA AUTO Group a deschis 15 noi sucursale (+65% YOY), ajungand la un total de 38. Aceasta expansiune puternica a fost sustinuta de o crestere substantiala de personal, de la 2.624 de angajati in septembrie 2006 la 3.662 (+40%) la sfarsitul lui septembrie 2007 si cu un total de 4.000 de angajati planificati pana la sfarsitul lui 2007 pentru ca resursa umana pregatita si profesionista sa tina pasul cu cresterea dinamica a companiei.
"De asemenea, trimestrul patru arata deja o performanta si mai puternica. Am deschis cele mai multe din sucursalele pe care planuiam sa le deschidem pana la sfarsitul anului. Numarul total al sucursalelor a crescut astfel la 44. In acelasi timp, vanzarile grupului au atins un nou nivel, de 75.000 de autoturisme pana in noiembrie, ceea ce reprezinta cel mai mare numar de autoturisme vandute in istoria companiei", a spus dl. Denny.
"Credem ca acest prim set de rezultate financiare pe care le raportam dupa IPO confirma celor care au investit in actiunile noastre amplul potential de crestere al AAA AUTO Group. Suntem convinsi ca expansiunea noastra curenta pe pietele externe va oferi in continuare actionarilor nostri cresteri ale valorii si ale profiturilor", a spus V. Kulhanek, presedintele Consiliului de Administratie al AAA Auto Group N.V.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.