Mare a€žghinion" (a se citi neputinta) pe capul Sf. Gheorghe din Pipera! Nici nu a apucat bine sa savureze propria declaratie (preluata cu obedienta obisnuita de colegii din presa becalizata), conform careia Steaua va a€žrezolva" problema campioanei in max. 7 etape, ca a€žsatelitul" Gloria Buzau i-a facut lui Giginho o aroganta de proportii a€žmegalitice" (vorba onor ministrului Iorgulesco).
Cu doar o zi inainte de sarbautoarea blindatelor MapN, stelistii au calcat pe de laturi tocmai in fata fratilor intru credinta, terminand la egalitate (1-1) partida disputata in cadrul etapei a 17-a. Geaba a marcat Dica in minutul 79, ca elevii de clasa primara supravegheati de Stefan Stoica au dat lovitura in prelunigiri, prin Romeo Bunica, din lovitura libera. Fratricidul de la Buzau a consemnat esecul total al a€žstrategiei" becaliene, nici macar revenirea in Ghencea a a€žfiarei" Marius Lactaus nereusind sa scoata Steaua din groapa in care a varat-o patronul-politician.
Cealalta glorie a Ligii 1, cea din Bistrita, a dispus de Pandurii lui Tudor Vladimircondescu cu scorul de 3-1 (2-1), bifand inca 3 puncte obtinute in deplasare. E drept ca baietii lui a€žTata Jean" au avut in portarul Ibrahim Dossey cel de-al 12-lea jucator. Goalkeeperul gazdelor a pus umarul, alaturi de Tarnavean (min. 20, 43) si Tilinca de la oaspeti (`58) la edificarea unui postament confortabil pentru formatia pregatita de Ioan Ovidiu Sabau. De pe soclul turnat cu atat truda, Gloria Bistrita poate privi linistita spre returul campionatului. Nu e pentru cine se pregateste...