Un oradean ii cere sefului Clinicii de Neurochirurgie Cluj, Stefan Florian, despagubiri de peste 200.000 de euro pentru ca in timpul unei operatii la coloana vertebrala i-ar fi uitat in corp o lama de bisturiu. Cauza se afla pe rolul Judecatoriei Cluj-Napoca, insa medicul sustine ca nu el este responsabil de acest incident.

Ionel Nistor a fost operat in februarie 2004, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, de o echipa de medici condusa de Stefan Florian, dupa ce o zona din coloana vetebrala lombara a fost infectata cu stafilococul „aureus“. „Dupa operatie, mi-a amortit coloana si nu am mai putut calca deloc pe piciorul stang. Dupa trei ani, m-am prezentat la o clinica particulara din Oradea, unde medicii mi-au descoperit in coloana vertebrala o lama de bisturiu“, a spus Nistor. Barbatul a precizat ca a mers cu filmul facut la Oredea la medicul Florian sa-i arate ce i-a lasat in corp, insa acesta i-a spus ca daca nu-i convine, sa-l actioneze in judecata. Ionel Nistor a povestit ca nu a mai stat pe ganduri, deoarece a suferit foarte mult de pe urma operatiei si l-a chemat in judecata pe neurochirurgul F lorian, solicitandu-i daune de 200.000 de euro.

La sfarsitul lunii martie 2007, Ionel Nistor s-a operat din nou, la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti, medicii reusind sa-i extraga lama de bisturiu.Pacientul spune ca dupa aceasta operatie s-a adresat si Colegiului Medicilor din Cluj. In urma analizarii cazului, Colegiul Medicilor a stabilit ca nu este vorba despre o culpa medicala si ca neurochirurgul Florian a procedat corect din punct de vedere profesional. Oradeanul a continuat actiunea in instanta.