Un oradean ii cere sefului Clinicii de Neurochirurgie Cluj, Stefan Florian, despagubiri de peste 200.000 de euro pentru ca in timpul unei operatii la coloana vertebrala i-ar fi uitat in corp o lama de bisturiu. Cauza se afla pe rolul Judecatoriei Cl
Un oradean ii cere sefului Clinicii de Neurochirurgie Cluj, Stefan Florian, despagubiri de peste 200.000 de euro pentru ca in timpul unei operatii la coloana vertebrala i-ar fi uitat in corp o lama de bisturiu. Cauza se afla pe rolul Judecatoriei Cluj-Napoca, insa medicul sustine ca nu el este responsabil de acest incident.

Ionel Nistor a fost operat in februarie 2004, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, de o echipa de medici condusa de Stefan Florian, dupa ce o zona din coloana vetebrala lombara a fost infectata cu stafilococul „aureus“. „Dupa operatie, mi-a amortit coloana si nu am mai putut calca deloc pe piciorul stang. Dupa trei ani, m-am prezentat la o clinica particulara din Oradea, unde medicii mi-au descoperit in coloana vertebrala o lama de bisturiu“, a spus Nistor. Barbatul a precizat ca a mers cu filmul facut la Oredea la medicul Florian sa-i arate ce i-a lasat in corp, insa acesta i-a spus ca daca nu-i convine, sa-l actioneze in judecata. Ionel Nistor a povestit ca nu a mai stat pe ganduri, deoarece a suferit foarte mult de pe urma operatiei si l-a chemat in judecata pe neurochirurgul F lorian, solicitandu-i daune de 200.000 de euro.

La sfarsitul lunii martie 2007, Ionel Nistor s-a operat din nou, la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti, medicii reusind sa-i extraga lama de bisturiu.Pacientul spune ca dupa aceasta operatie s-a adresat si Colegiului Medicilor din Cluj. In urma analizarii cazului, Colegiul Medicilor a stabilit ca nu este vorba despre o culpa medicala si ca neurochirurgul Florian a procedat corect din punct de vedere profesional. Oradeanul a continuat actiunea in instanta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.